MMO Lost Ark izšel za prednaročnike in močno obremenil Steamove strežnike

Zdaj je jasno, da si igralci res želijo povsem frišne MMO izkušnje, v kateri bi začeli novo življenje in se znova podali v avanturo, ki bi jim vzela leta življenja. Dokaz za to je denimo Amazonov MMO New World, ki je bil igralno dokaj reven, a je bil hkrati tudi edini projekt iz strani večjega založnika, tako da je zadeva na dan izida nabrala kar 900k istočasnih igralcev. Številke so od takrat dramatično padle, a igralci si vseeno želijo novega MMO-ja, na kar nakazuje nedavno izdani Mortal Online 2.

Za oboževalce večigralskih svetov zdaj prihaja nova uspešnica, ta pa sliši na ime Lost Ark. Igra ni nova, saj jo je ustvaril korejski razvijalec Smilegate RPG in jo že nekaj časa ponuja na domačem trgu. Zdaj pa je nared predelava za zahodni trg, ki jo bo založil Amazon Games in igralci se dobesedno slinijo za novo avanturo.

Lost Ark je malce drugačen MMO, saj dogajanje spremljamo iz izometrične perspektive in nihče vam ne bi zameril, če bi zadevo zamenjali za neko različico Diabla. Vendar pa bo Lost Ark veliko globlji, saj vam ne bo ponujal samo preganjanje za novo opremo, ampak tudi vse druge značilnosti MMO-ja, kot so posebni raidi, sodelovanje v cehih in drugo.

lost ark

Skratka, zadeva je močno pričakovana in včeraj so igro lahko zagnali vsi tisti, ki so pred tem kupili Founder’s Pack po ceni 14,99 € in navzgor. V samo nekaj urah so se Steamovim strežnikom začela šibiti kolena, saj se je na njih zgrnilo več kot pol milijona igralcev, vsak od njih pa je zahteval svoje gigabajte. Steamov mrežni promet je tako dosegel več kot 45 Tbps, a strežniki so vzdržali pritisk, istočasno pa se je v igri zabavalo več kot 532k igralcev.

A najtežja naloga še ni za Steamom. Lost Ark bo namreč svoj polni izid doživel 11. februarja, ko bo postal brezplačen in si ga bo lahko prenesel vsak. Razvijalec že zdaj opozarja, da imajo nekateri strežniki čakalne vrste, te pa bodo verjetno za vikend postale praktično nevzdržne.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime