Rusi prepovedali izid Sims 4 dodatka, saj ta vsebuje gejevsko vsebino

Igra Sims 4 kljub svoji starosti še danes dobiva novo vsebino, saj gre ta presneto dobro v prodajo. Razvijalec Maxis se trenutno pripravlja na izid novega dodatka My Wedding Stories, žal pa tega Rusi, zaradi svoji drakonskih zakonov, ne bodo mogli kupiti in igrati.

Maxis je težave glede izida zapisal v svojem uradnem blogu. Problem namreč tiči znotraj same vsebine dodatka, ki bo v ospredje porinil vse podrobnosti glede ustvarjanja sanjske poroke. Sama tema poroke Rusom sicer ne gre v nos, a zatakne se pri temu, da zgodba znotraj dodatka prikaže poroko med dvema ženskama Dominique in Camille, kar je v nasprotju z ruskimi zakoni.

Sama osnovna igra Sims 4 sicer že od začetka ponuja poljubljanje med istospolnimi, a se zaradi tega v Rusiji prodaja pod starostno oznako 18+. Vendar pa My Wedding Stories predstavi lezbično poroko kot nekaj povsem normalnega, to pa ruski zakoni označujejo za propagando.

Založnik EA in razvijalec Maxis bi lahko dodatek še vedno ponudila v prodajo na ruskem teritoriju, a bi morala spremeniti vsebino. Maxis pravi, da bi bilo to v nasprotju z njihovimi moralnimi načeli, zato razširitve preprosto ne bodo poslali na police ruskih trgovin.

My Wedding Stories bo za ves ostali svet izšel 17. februarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime