Lost Ark postal druga najbolj igrana igra v zgodovini Steama

Ko je MMO igra Lost Ark nekaj dni nazaj skočila na Steam in postala na voljo plačljivim igralcem, a je vseeno hitro prebila mejo 500k istočasnih igralcev, smo takoj vedeli, da ima zadeva pred sabo svetlo prihodnost. Polni izid se je namreč načrtoval za čez vikend, igra pa je takrat postala popolnoma brezplačna za igranje, tako da je bilo vse pripravljeno za masovni naval igralcev.

Žal je vmes prišlo do nekaj zapletov, saj je razvijalec Smilegate samo ure pred izidom sporočil, da bo izid zaradi nepredvidljivih težav zamaknjen za nekaj ur. Igralci so bili seveda razočarani, a zadeva je nato končno zares izšla in Steamovim strežnikom so se zopet začele šibiti noge.

lost ark

Poplave kar ni bilo konec in Lost Ark je tekom vikenda prebil mejo milijona istočasnih igralcev, ni pa se ustavil samo tam. V nedeljo številka skočila na 1.316.854 igralcev, s čimer je igra prehitela dolgoletna Steamova šampiona Dota 2 in Counter-Strike: Global Offensive in je tako postala druga najboljigrana igra v zgodovini Steama.

To je čudovit dosežek, a dvomimo, da si bo Lost Ark kdaj nadel zlato medaljo, saj ta pripada PUBG-ju, ki je na višku svoje slave štiri leta nazaj držal istočasno igralno bazo, vredno kar 3.257.248 igralcev.

Zanimivo bo videti, koliko časa bo Lost Ark to bazo igralcev tudi obdržal, saj gre veliko njegove popularnosti na račun tega, da so igralci preprosto izstradani novega MMO naslova. Navsezadnje je tudi New World na začetku bil bog in batina MMO sveta, a so nato številke spolzele na dno, poleg tega pa je Lost Ark korejska igra, ki se ne sramuje svojih P2W korenin.

A po drugi strani je Lost Ark na trgu že vse od leta 2019 in je ravno zaradi svoje vsebine doživel dovolj slovesa, da se je Amazonu zdelo v zadevo investirati denarce za predelavo v angleščino.

Lost Ark lahko prevzamete na Steamu, a bodite pripravljeni na morebitne čakalne vrste pred povezavo na strežnike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime