Oboroženi moški v Applovi trgovini zahteval 200 milijonov € odkupnine v kriptovalutah

Tudi roparski podvigi danes niso več takšni, kot pa smo jih vajeni iz filmov. V mestecu Leidseplein znotraj Amsterdama so bili v torek policisti opozorjeni na oboroženega moškega, ki se je znašel sredi Applove trgovine, ta pa ni samo pograbil telefonov in zbežal s svojim plenom, ampak je imel večje načrte.

Pod roko si je vzel moškega talca, saj mu očitno rop ni šel po načrtih, trgovino pa je nato obstopila policija. Sledilo je kar nekaj napetih ur, kjer so vsi premišljali o svoji naslednji potezi, zvečer pa se je situacija začela hitro spreminjati. Talec se je nekako izvil iz prijema svojega napadalca in začel je bežati čez cesto, ropar pa se je podal v kričeč lov za njim. Vse skupaj je na koncu razrešil črn BMW, ki je napadalca preprosto povozil, ta pa je zaradi posledic te nesreče na koncu tudi umrl.

Spletna stran Reuters poroča, da motivi 27-letnega napadalca še niso znani, je pa ta zahteval za kar 200 milijonov evrov odkupnine, hkrati pa si je želel, da mu policija nato pusti prosto pot do pobega. Seveda se na koncu situacija ni obrnila njemu v prid in 44-letni talec jo je odnesel brez poškodb.

Koncept odkupnine v kriptu je vsekakor zanimiv, saj bi se napadalec na ta način lahko elegantno izognil težavam pri pranju resničnega denarja, ki že od vedno pestijo tiste “klasične” roparje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime