Konami pozabil obnoviti domeno silenthill.com in zdaj jo je prevzel nek šaljivec

Da bo grozljiva serija Silent Hill še kdaj oživela v igralni obliki je bolj malo verjetno. Navkljub celemu kupu govoric, zaradi katerih se je med zvezdnike za 15 minut slave izstrelil nek indie razvijalec, a potem od tega ni bilo nič, založnik Konami pa s to franšizo očitno noče imeti prav ničesar.

Silent Hill jim celo tako malo pomeni, da se jim ne da niti plačevati za uradno domeno silenthill.com. Za to je leta 2019 enkrat potekla domena in se za hip pojavila za nakup po ceni dobrih 9 tisočakov dolarjev, a takrat ni bil nihče dovolj hiter, da bi jo izmaknil, tako da jo je nazaj prevzel sam Konami. Ta domena je zdaj zopet potekla in tokrat je nekdo celo odštel dolarje in ter jo izmaknil založniku, namesto prejšnje vsebine pa zdaj lahko ob obisku strani naletimo samo na sliko Tweeta, ki ga je objavil Masahiro Ito – eden od glavnih mož za ikonično igro Silent Hill 2.

Ito je na Twitterju zapisal željo, da ne bi nikoli dizajniral Pyramid Heada, enega od najbolj prepoznavnih likov serije Silent Hill. Pyramid Head je v drugem delu nosil zelo pomembno vlogo, saj je bil utelešenje krivde glavnega junaka, ki se želi vedno kaznovati. Ta unikaten dizajn je nato Konami porival tudi v druge igre in filme, kar pa ni bilo smiselno, saj ga je Ito ustvaril specifično za Jamesa Sunderlanda iz igre Silent Hill 2. Ravno zaradi tega je Ito jezen, saj je to vrivanja Pyramid Heada pocenilo originalno sporočilo.

Med časom pisanja je domena še vedno okrašena s to sliko, kar je malce čudno, saj bi se moral Konami vsaj toliko stegniti, da bi zaščitil svojo intelektualno lastnino. Morda bo Silent Hill res počasi potonil v pozabo, a njegovi ustvarjalci še vedno delajo na novi vsebini. Režiser prve igre Keiichiro Toyama dela na novi grozljivki Slitterhead, za njo pa se je združil z glasbenikom in še enim pomembnim članom Silent Hill franšize, Akiro Yamaoko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime