Nova modifikacija omogoča preigravanje The Witcherja 3 iz prvoosebnega pogleda

Medtem, ko čakamo, da razvijalec CD Projekt RED med nas prinese prenovljeno verzijo igre The Witcher 3, ki naj bi izšla še enkrat letos, se lahko pozabavamo z novo modifikacijo, ki pošteno spremeni igralnega mehanike in dostavi praktično povsem svežo izkušnjo.

Gre za mod, ki preigravanje in izkušnjo magičnega sveta prestavi iz tretjeosebnega v prvoosebni pogled. To poveča izkušnjo zatopljenosti in imerzije, ki v The Witcherju 3 nosita pomembni vlogi. Jahanje skozi gozdove postane bolj uživantsko, raziskovanje temne jame s plamtečo baklo v roki pa nas lahko hitro spomni na kakšen Skyrim.

V novo perspektivo je bilo postavljeno tudi bojevanje, ki zdaj malce spomni na Kingdom Come: Deliverance. Sam boj sicer v originalni ni bil preveč napreden in se je v glavnem zanašal na valjanje po tleh, občasne zamahe z orožje, temu pa so nato spet sledili novi prevali. Seveda bi kaj takega v prvoosebnem pogledu hitro postala recept za slabost igralca, zato modifikacija uvede nekaj sprememb.

Prevali so tako onemogočeni in so zamenjani s skoki. Prav tako vas sovražniki zdaj ne morejo zbiti na tla, ampak vas samo omamijo, pri padcih z višin pa zdaj ne boste naredili prevala za zmanjšanje poškodb, ampak vam bo igra samo preprosto zbila določen procent zdravja.

Vse te spremembe si lahko preberete na uradni strani modifikacije, ki pa ni popolna. Pri nekaterih igralnih segmentih boste vseeno morali za kratki čas omogočiti tretjeosebni pogled, tega pa boste morali uporabiti tudi za gledanje vmesnih sekvenc – avtor sicer ponuja možnost preklopa v prvoosebni pogled, a ta funkcija je še v fazi testiranja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime