Tudi Microsoft umika svoje storitve iz Rusije

Sankcije proti Rusiji se nadaljujejo in prihajajo tudi iz sveta igričarstva in tehnologije. Potem, ko se je založnik in razvijalec CD Projekt RED odločil prekiniti obratovanje svojega digitalnega servisa GOG znotraj Rusije in Belorusije, se je od večjih založnikov zganil tudi Microsoft.

Ta je tako včeraj preko svojega blog prispevka napovedal ukinitev prodaje in servisov znotraj teritorija Rusije, saj je zgrožen nad vojno, ki se trenutno odvija znotraj Ukrajine. Tako Rusi ne bodo mogli več kupovati novih kopij njihovih programskih orodij, kot je to denimo Office, onemogočeno pa bo tudi uživanje v igrah in pretočnem servisu Game Pass.

Microsoft je tudi zapisal, da so od začetka vojne ogromno naredili na kibernetski varnosti znotraj Ukrajine in preprečili nekaj večjih digitalnih napadov, ki naj bi jih sprožili Rusi. Preprečili naj bi več kot 20 takšnih napadov na različne sektorje Ukrajine, zanimive pa so ostre besede Microsofta, ki je zapisal, da Rusija s tem krši ženevsko konvekcijo, saj sproža napade proti civilistom.

Na aktualno vojno se je odzval tudi Microsoftov tekmec Sony, čeprav v malce manjši meri in bolj potiho. Tako je bil včeraj onemogočen nakup nove igre Gran Turismo 7, a Sony te svoje odločitve ni še jasno priznal. Poročila pravijo, da naj bi bilo v Rusiji tudi moteno delovanje pri nakupu Nintendovih iger, a tudi Nintendo se še ni izjasnil glede svojega trenutnega stališča glede sankcij na Rusijo.

Čedalje več založnikov se tako odloča umikati izdelke znotraj Rusije. Poročali smo že o založniku EA-ju, ki je iz iger FIFA 22 in NHL 22 umaknil ruske in beloruske reprezentance in klube, zdaj pa je tudi zaustavil prodajo svojih iger znotraj teh teritorijev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime