GTA 5 se na novih konzolah naloži hitreje, a drugače ni neka revolucija

Rockstar je še četrtič predelal svojo kokoško z zlatimi jajci, ki sliši na ime GTA 5 in to v izboljšani in bolj optimizirani podobi prenesel na konzole PlayStation 5 in Xbox Series X, za to svojo potezo pa je seveda zaračunal.

K sreči za to predelavo trenutno ponuja popust, a igralci so vseeno nekam sumničavo gledali na novo verzijo igre. Kako tudi ne bi – Rockstar se je s predelavo iger GTA: The Trilogy pošteno zameril vsem dolgoletnim oboževalcem, nova verzija pa še vedno nima niti enega igralnega napovednika, ki bi bolje predstavila novosti predelave.

In pomanjkanje teh napovednikov je zdaj postalo kristalno jasno, saj GTA 5 za nove konzole ni videti kaj bistveno drugačno od prejšnjih verzij. Razlike sicer so, a več kot očitno je to manjša nadgradnja, ki ni ravno vredna opevanja.

Največ sprememb se je zgodilo na področju nalaganja stopenj. Začetno nalaganje na konzolah PS4 traja nekje minuto in pol, PS5 pa ta čas skrajša na vsega 27 sekund. To ni slaba pohitritev, vseeno pa smo danes že navajeni, da pri novih konzolah takšna nalaganja trajajo samo nekaj sekund. Situacija je veliko slabša na konzolah Xbox Series X, saj boste tam morali za vstop v odprti svet počakati slabo minuto.

Opazna je tudi višja ločljivost, saj lahko igro zdaj preigravate tudi v 4K, pri manjši ločljivosti pa lahko uživate pri 60 sličicah na sekundo, kar je bilo do sedaj področje, ki so ga lahko izkoriščali samo lastniki PC verzij. Igra ima sicer na konzolah tudi malce boljšo podobo, saj je meja izrisovanja večja in dodana je bila podpora za ray tracing, a tega lahko vidimo samo pri sencah in pretirano ne spremeni podobe.

In to je v bistvu tudi vse, kar ponuja nova verzija igre in čeprav razlike so, bi človek pričakoval, da bi si Rockstar lahko privoščil podeliti takšno nadgradnjo brezplačno za vse tiste, ki so morda igro zdaj kupili že trikrat, a bodo zdaj vseeno primorani v četrti nakup.

Čakamo na nadgradnjo za Red Dead Redemption 2, ki bo, glede na pretekle navade razvijalca, skoraj zagotovo s sabo prinesel tudi cenovno nalepko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime