Stalker 2 preimenovan v Heart of Chornobyl

Razvijalec GSC Game World je bil eden prvih razvijalcev, ki se je javno izpovedal po napadu Rusije na Ukrajino. 24. februarja so zapisali, da so prepričani v zmago svoje države, na začetku marca pa so na svojem YouTube kanalu objavili nekatere posnetke napadov ruskih sil in v podnapisih zapisali, da se zopet morejo boriti za svojo domovino in da trenutno pomagajo svojim družinam in prijateljem.

GSC Game World ima svoje pisarne znotraj Kijeva, ki je po vseh teh tednih še vedno oblegan iz strani ruskih sil. Razvoj igre Stalker 2 je seveda trenutno zamrznjen, saj člane ekipe bolj skrbijo vsakodnevna bombardiranja, kot pa skupki kode. Vseeno pa je Stalker 2 na Steamu doživel majhno spremembo, saj se je podnaslov igre spremenil v Heart of Chornobyl.

Igra se je pred tem imenovala Heart of Chernobyl, tako da je bila v bistvu zamenjana samo ena črka. Vseeno pa ima ta sprememba velik pomen, saj je Chernobyl ruska izgovorjava Černobila, medtem ko je Chornobyl. Razvijalec pri tem ni podal nobene uradne razlage, a za razlago novega črkovanja ti ni ravno treba biti detektiv.

Poimenovanja mest so vroča tema znotraj Ukrajine, saj se po svetu še vedno uporablja veliko imen, ki so jih originalno uporabljali Rusi. Eno od teh leti tudi na glavno mesto Kijev, ki ga po svetu označujejo z imenom Kiev, a je bilo že leta 1995 preimenovano v Kyiv. Ravno zaradi tega je Ukrajina leta 2018 sprožila spletno kampanjo KyivNotKiev, ta pa je imela vrsto pozitivnih učinkov – leta 2020 je tudi angleška Wikipedija preklopila na novo ime.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime