Gran Turismo 7 je zdaj najslabše ocenjena PlayStation igra na Metacriticu

Gran Turismo 7 je zabavna igra. Dirkalna sredica je neprekosljiva in pozornost do podrobnosti je na tako visoki stopnji, ki jo zna pričarati samo razvijalec Polyphony Digital. Igra se od ostalih dirkačin razlikuje tudi po samih unikatnih izzivih, ki znajo iz vas dejansko narediti boljšega virtualnega dirkača, grafični in zvočni podobi pa sta tako slastni, da se boste zalotili med večkratnim uživanjem v ponovljenih posnetkih svoje lastne vožnje.

Zakaj je potem zadeva tako slabo ocenjena iz strani igralcev. In zakaj je ta jeza skupnosti rezultirala v temu, da je Gran Turismo 7 trenutno najslabše ocenjene igra, ki se je kadarkoli pojavila na konzolah PlayStation?

Teh razlogov ni treba preveč iskati. Igralci so te dni najbolj jezni nad odločitvijo razvijalca, da moraš biti za igranje neprestano povezan na njihove strežnike. To velja tudi za vse igralne seanse, ki bi jih rad opravil samotarsko, kar je vsekakor nadležno če se nahajate nekje, kjer nimate zanesljive povezave na internet.

A ta nadloga se je v preteklih dneh preselila tudi med tiste z močno optiko, saj delovali niso sami strežniki. Ker igralci niso mogli opraviti verifikacije, jim je bilo onemogočeno tudi igranje in tako so lahko samo strmeli v zaslone in čakali na ponovno vzpostavo omrežne strukture.

gran turismo 7

Izpad je trajal kar 30 ur, kar je seveda nekatere pošteno razkurilo, a s tem tegob igralcev še ni bilo konec. Probleme povzročajo tudi mikrotransakcije, ki jih je zdaj cel kup in niso bile v igri med našo recenzijo. Sicer lahko vse avte pridobite samo preko zmagovanja na dirkah, a to vam bo vzelo presneto veliko časa, vsem tem oviram pa se lahko elegantno izognete, če Sonyju odštejete nekaj dodatnih evrov.

Vse to je privedlo do tega, da so virtualni dirkači na Metacriticu začeli podeljevati katastrofalne ocene. Med časom pisanja je Gran Turismo 7 prejel več kot 4k recenzij in od tega jih je le nekaj več kot 700 pozitivnih. Ocena je tako zdrsnila na samo 2,3, kar iz Gran Turisma 7 naredi najslabše ocenjeno igro, ki je kadarkoli izšla za Sonyjeve sisteme. Razkorak med kritiki in igralci je tako titanski, saj so kritiki igri podelili skupno oceno 87, a kot rečeno, mikrotransakcij med našim opisovanjem še ni bilo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime