Hekerji v Elden Ringu vam lahko zdaj uničijo shranjene položaje

Igre razvijalca FromSoftware nimajo samo težavnih sovražnikov, ampak tudi hekerje. Goljufi v spletnih igrah niso nič novega, a če vam v kakšnem Warzonu nekdo pokvari zabavo zaradi tega, ker preko hekerskih programov gleda skozi stene in vas samodejno meri, se lahko preprosto izključite iz strežnika in poskusite srečo v novi igri.

Igre kot so Dark Souls pa takšne sreče nimajo. Praktično vsi izdelki razvijalca FromSoftware imajo že dolgo pereče težave s hekerji, ti pa so lahko napadli naključnega igralca in mu preko raznih dejanj uničili shranjene položaje. Ena od popularnih mehanik je bila denimo invazija igralca in puščanje predmetov v njegovem svetu. Ti v kodi niso bili dovoljeni in če jih je igralec pobral si je lahko samo preko tega uničil shranjen položaj ali pa je bil izključen in povezovanja na strežnike. To je nekaterim povzročalo sive lase, saj si lahko v en lik vložil tudi po stotine ur in si ga nato izgubil praktično čez noč.

FromSoftware je sicer naredil nekaj na varnosti svoje trenutno aktualne igre Elden Ring, a očitno ne dovolj. Na Redditu so se igralci začeli pritoževati nad novim načinom hekanja, ki lahko tudi Elden Ringovim igralcem uniči shranjene položaje in popravka trenutno ni.

Kako točno deluje ta napad trenutno ni znano, a lahko si ga ogledate v zgornjem posnetku. Heker najprej sproži poseben napad, zaradi katerega se igralcu zruši igra. Ko ta nato poskuša zopet naložiti igro, se znajde sredi padanja skozi zrak, nakar umre. Ta zanka se nato neprestano ponavlja, tako da imaš zaradi tega uničen shranjen položaj.

K sreči obstaja začasna rešitev. Če postanete žrtev takšnega napada, potem se priporoča, da takoj ob naloženi stopnji odprete mapo in se teleportirate stran. Na voljo imate samo sekundo časa in zadevo je najlažje opraviti preko igralnega ploščka, tako da hitro pritisnete gumb Y in nato hitro pritiskate A. Če bo vse po sreči, se boste lahko ravno v pravem času rodili na novem položaju kot novi.

A to je samo začasna rešitev in en Reddit uporabnik je že zapisal, da ga je zadela nova verzija hekerskega napada, kjer sploh nimaš časa odpreti mapo, tako da trik s teleportiranjem ne deluje več.

Čakamo na popravek, a kdo ve, kdaj bo ta prišel. Strežniki za Dark Souls igre še vedno ne delujejo, potem ko je bila v večigralstvu odkrita huda ranljivost, preko katere je lahko napadalec celo prevzel nadzor nad vašim PC-jem in več kot očitno je, da FromSoftware ni ravno mojster spletne varnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime