Fortnite v samo dveh dneh zbral 86 milijonov dolarjev donacij in prejel zahvalo ukrajinskega ministra

Založnik Epic Games je pri zagonu nove sezone igre Fortnite pogumno napovedal, da bodo čisto vsi dobički v naslednjih dveh tednih romali na račun dobrodelnih organizacij, ki bodo nato sredstva uporabila za pomoč Ukrajini. In začetek sezone je bil vsekakor uspešen, saj so se blagajne hitro napolnile, svoje pa je prispeval tudi Microsoft, ki se je pri Xbox konzolah odrekel provizijam in ta dobiček ravno tako namenil dobrodelnim organizacijam.

Fortnite je tako prvi dan nabral 36 milijonov dolarjev pomoči, drugi dan pa je bil še bolj uspešen, saj se je takrat na njihov TRR zlilo 50 milijonov dolarjev. Skupno je tako Epic Games v samo dveh dneh zbral za 86 milijonov dolarjev denarne pomoči, do konca dobrodelne akcije pa je še 12 dni.

Tako visok priliv denarja gre zagotovo tudi na račun povsem nove sezonske prepustnice, ki je v igro privabila stare igralce, Epic Games pa je v igri tudi onemogočil grajenje, tako da je v igranje privabil tudi vse tiste, ki jim je od vedno šla na živce ta mehanika in bi se raje osredotočili samo na streljanje. Seveda pa so tule tudi igralci, ki bi preprosto želeli pomagati trenutni globalni situaciji in nakup mikrotransakcij v Fortnitu je eden od najbolj enostavnih načinov za takšno pomoč.

Humanitarna pomoč je postala tako odmevna, da je prišla tudi na ušesa ukrajinske vlade. Mykhailo Fedorov, ukrajinski minister za digitalno tehnologijo, se je tako na Twitterju zahvalil Epic Gamesu in zapisal, da človeška življenja niso igra in da je njihova podpora ključnega pomena za Ukrajino.

Vojna med Rusijo in Ukrajino je pomembno vplivala tudi na igričarsko industrijo. Razvijalec GSC Gameworks, ki trenutno dela na igri Stalker 2, je nedavno sporočil, da bo zaradi varnosti zapustil Kijev in se preselil na Češko, tam pa bo lahko naprej delal na igri, brez da bi se člani ekipe bali za svoja življenja.

Več o Epicovi dobrodelni akciji si lahko preberete na njihovi strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime