Fortnite naj bi obdržal igralni način brez grajenja

2. sezona 3. poglavja igre Fortnite ni prinesla samo nove vsebine in sezonske prepustnice, ampak tudi pomembno spremembo, ki se tika same sredice igranja. Razvijalec Epic Games je namreč za nekaj dni povsem onemogočil grajenje, tako da se morajo igralci zanesti samo na svoje strelske sposobnosti, brez da bi ob prvem metku okoli zgradili cel Taj Mahal.

To je tvegana poteza, saj je gradnja eden od prepoznavnih znakov te igre in Fortnite se ravno v tem vidiku loči od drugih battle royale iger. A to tveganje se jim je morda izplačalo, saj je trenutna sezona hudo popularna in na strežnikih se celo pojavljajo čakalne vrste. V igro so se vrnili ali pa prvič preizkusili igralci, ki jim grajenje nikoli ni bilo po godu in veliko njih je morda tudi pozabilo, da se pod vsemi gradbenimi projekti skriva preseneljivo zadovoljiv strelski model.

In zdi se, da morda ta način brez grajenja ne bo izginil po samo nekaj dneh, ampak se bo dejansko obdržal. Vsaj tako pravijo kopači po datotekah, ki so iz teh ven potegnili nekaj zanimivih dejstev, ki jih Epic Games še ni najavil. Novi igralni način brez grajenja naj bi se tako imenoval “Solo – No Build Battle Royale”, na voljo pa naj bi bili tudi drugi podobni igralni načini.

Nekdo se je tudi dokopal do novih nalagalnih zaslonov, ki naj bi ob opombami imeli zapisano “V igralnih načinih, kjer je omogočeno grajenje…”. To vsekakor namiguje na to, da bo Fortnite razdeljen na cel kup igralnih načinov in med njimi bomo našli tudi takšne, kjer nam v rokah ne bo treba držati kladiva in žebljev.

Nova sezona je s sabo prinesla tudi ogromno podporo ukrajinski krizi in vsi dobički iz igre bodo do 3. aprila romali na račun dobrodelnih organizacij. Epic Games je na ta način v samo dveh dneh zbral skoraj 90 milijonov dolarjev pomoči.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime