Skyblivion – predelava Obliviona v pogon Skyrima – dobila nov video

Ko se nekomu porodi brihtna ideja tipa: “A ne bi bilo super, če bi skupina oboževalcev predelala tole igro v novejši pogon tega naslova?”, se nikoli ne vpraša, koliko volje in časa je potrebnega za tak projekt. Dober primer tega je projekt Skyblivion, ki je v izdelavi že celo desetletje, namen tega pa je predelava celotne igre Oblivion v nekoliko modernejši pogon Skyrima.

Skyblivion je rezultat prostovoljnega dela, v katerega je bilo zlitih že tisoče ur in kdo ve, kdaj bo zadeva prispela do ciljne črte. Vendar pa za razliko od večine podobnih megalomanskih projektov, ta celo kaže znake napredka in razvojna ekipa nam je spet pokazala nov obsežen video, ki se osredotoči na več različnih vidikov te oboževalske predelave.

Nov video nam tako prikaže gobline, mesto Brumo, razne Deadric artefakte in različne obleke. Vse to v pogonu Skyrima, ki je navkljub svoji starosti še danes lep in nosi moderno podobo. Razvijalec med videom omeni tudi koliko truda je šlo v ta projekt, saj je bila praktično vsaka tekstura ustvarjena na novo, kar za ekipo prostovoljcev ni ravno majhen podvig.

Žal se nam še vedno niti ne sanja o datumu izida in tudi razvijalec je v tem pogledu ostal molčeč. Očitno je pred njimi še kar nekaj dela, do tokrat pa se lahko pozabavate s kakšno drugo Skyrimovo modifikacijo, ki je igralna že zdaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime