Portal 2: Desolation bo impresivna grafična nadgradnja legendarne igre

Razvijalec Valve verjetno ne bo nikoli več naredil novega Portal poglavja. To je zdaj nekako jasno, saj je, kljub temu da gre za kritiško izjemno uspešni igri, od drugega dela minilo že več kot 10 let. Za reševanje ugank s portali se morajo igralci zanesti na modderje, ti pa so v preteklosti spočeli že kar nekaj impresivnih projektov, zdaj pa je v pripravi nekaj novega. Desolation namreč ne tipična modifikacija, ki bi v igro pripeljala nove stopnje in nadaljevanje zgodbe, ampak bo tudi osvežila grafično podobo.

Portal 2 je sicer še danes videti dobro, a vseeno se mu nekaj gub časa pozna. Modderji, ki so se združili pod imenom Emberspark Games, so se v prvem napovedniku dotaknili vseh sprememb, ki jih bo Desolation prinesel na grafičnem področju. Teksture bodo zdaj bolj podrobne, poskrbljeno pa je bilo tudi za novo osvetlitev, ki sicer ni revolucionarna, a vseeno lepo popestri nekatere scene.

Desolation bo poleg tega prinesel tudi nadaljevanje zgodbe, ki se bo odvijala po dogodkih drugega dela. Veselimo se lahko nekaterih starih junakov in prenovljenih lokacij, tu pa bo tudi seveda cel kup novih ugank, ki so glavno meso Portala. Projekt je videti sila profesionalno in morda res dobimo nekakšno različico Black Mese.

O datumu izida še ni sledi, a na uradni strani je ekipa zapisala, da je Desolation nekje na sredi razvoja, tako da bo treba biti še malce potrpežljiv.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime