13 zanimivih skrivnosti v igri The Last of Us Part 2

Igra The Last of Us Part 2 se je v zgodovino zapisala kot naslov, ki je mnenja igralcev razdelil na dva dela. Nekateri so zadevo preprosto oboževali, drugim zaplet in končni razplet ni bil všeč, neki ekstremneži pa so razvijalcu in glasovnim igralcem pošiljali grožnje s smrtjo.

A zagotovo bi se oba tabora strinjala, da igra vsebuje nečloveško ljubezen do podrobnosti. Teh je cel kup in zagotovo ste jih nekaj med igranjem opazili tudi sami, YouTuber Speclizer pa je na kup zbral 13 skrivnosti, ki so morda ušle tudi tistim najbolj pozornim.

Nekatere izmed teh vam sicer ne bodo odpihnile klobuka iz glave, saj eno izolirano interaktivno stranišče morda ni ravno vredno omembe, a znotraj videa lahko najdemo tudi kakšne večje zanimivosti, kot je dejstvo, da črepinje razbite steklenice dejansko lahko ostanejo ujete v koži nasprotnika ali pa dejstvo, da lahko v torbi vidimo poskakujoči Ellijin dnevnik.

Te majhne podrobnosti navidez ne igrajo velike vloge, a med igranjem dajo svetu občutek vernosti in tako se med raziskovanjem počutiš, da je v porušenih hišah in naselbinah dejansko nekdo živel, preden ni vse skupaj šlo v maloro. Razvijalec mora ujeti ravno pravo mero količino podrobnosti, ki pa ne sme biti prevelika. Če se namreč razvojna ekipa preveč osredotoči na ta vidik, potem se lahko razvojni čas lahko preveč razpotegne in začnejo se dogajati zamiki izidov, založnik začne pritiskati na razvijalca in končni produkt tako ni takšen, kot je bil zamišljen.

The Last of Us franšiza je trenutno v fazi počitka, a to se zna kmalu spremeniti. HBO dela na svoji seriji, ki naj bi izšla enkrat v 2023, razvijalec Naughty Dog pa naj bi delal na predelavi prvega dela ter večigralskem delu drugega dela, ki pa naj bi postal samostojna igra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime