Return to Monkey Island uradno najavljen in videli ga bomo že letos

Franšiza Monkey Island novodobnim igralcem bržda pomeni bolj malo, a gre za eno najbolj pomembnih serij v zgodovini igričarstva. Ta pustolovščina je vladala prodajnim lestvicam v začetku devetdesetih, igralci pa so se takrat krohotali navihanim avanturam amaterskega gusarja Guybrusha Threepwooda. Vse pa se ni vrtelo samo okoli humorja, saj je bila to ena od zlatih LucasArtsovih pustolovščin, kar pomeni, da vas je čakal cel kup ugank, ki niso bile ravno enostavne in v času, ko internet ni bil ravno na voljo povsod, si za igranje rešitve pokuril cele dneve ali celo tedne.

Monkey Island je v samo dveh letih prejel tri dele, nato pa je sledilo nekaj zatišja, dokler se leta 2000 ni rodilo polnadaljevanje Escape from Monkey Island. Temu je spet sledilo skoraj 10 let počitka, dokler ni franšizo v roke prejel Telltale in spočel epizodično igro Tales of Monkey Island ter zraven ustvaril še dve predelavi prvih dveh iger.

S propadom Telltala, ki se je sicer kasneje sicer spet prerodil in trenutno dela na The Wolf Among Us 2, se je zdelo, da je Monkey Island mrtev. A namig, da temu ni tako, je pred nekaj dnevi podal originalni ustvarjalec serije Ron Gilbert. Ta je na svojem blogu zapisal, da dela na novem delu, a ker se je ta zapis zgodil ravno na 1. april, mu je verjelo bolj malo ljudi.

Vendar pa se je izkazalo, da je navsezadnje govoril resnico. Projekt Return To Monkey Island je namreč povsem resničen in dobili smo tudi prvi kratki dražilnik. Igra bo očitno nosila čudovit 2D slog, štorijalno pa bo tole nadaljevanje drugega dela LeChuck’s Revenge.

Dobra novica je tudi to, da se vrača Dominic Armato, ki bo zopet uglasil Guybrusha, o datumu izida pa vemo samo to, da ga lahko pričakujemo enkrat v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Tale franšiza ni nikoli vladala prodajnim lestvicam. Ja, prva dva dela sta kultna, ampak dejanska prodaja je bila bolj tako-tako. Daleč od top prodajanih iger tistega obdobja.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime