Remedy dela na predelavi iger Max Payne 1 in 2

Finski razvijalec Remedy nas je včeraj ujel popolnoma nepripravljene, saj je preko Twitterja, brez nekega predhodnega draženja, mirno napovedal predelavi legendarnih iger Max Payne 1 in 2.

Internet je seveda hitro eksplodiral, saj je Max Payne, kljub temu, da smo ga zadnjič srečali leta 2012, ko je izšel Max Payne 3. Tretji del je požel mešane vtise, kar gre bržkone na račun tega, da pri njem ni sodeloval Remedy, ampak ga je spočel Rockstar. Ta si še danes lasti pravice do franšize, s katero očitno ni imel nobenih načrtov, zato je pobudo prevzel kar Remedy in pristopil do Rockstarja, ki je nato projekt odobril.

Predelavo bosta doživeli prvi dve igri, ki bosta po novem združeni v en naslov oziroma paket. Obe igri bosta prejeli proračun AAA projekta, kar pomeni, da ju bo Remedy zgradil popolnoma na novo, za to pa bodo uporabili svoj pogon Northlight, ki je napajal njihov zadnji naslov Control.

Žal kakšnih dodatnih informacij še nismo prejeli, saj je za to še prezgodaj. Remedy pravi, da je projekt trenutno v konceptni fazi, tako da ga verjetno ne bo na spregled vsaj nekje dve leti, zato bo treba biti malce potrpežljiv, a mi smo veseli že zaradi tega, da bo Max Payne ponovno oživljen in kdo ve – morda enkrat dobimo celo četrti del.

Prvi dve Max Payne igri sta se igralcem priljubili zaradi unikatnih igralnih mehanik. Original je denimo vpeljal upočasnjevanje časa, kar je bilo v času, ko je v kinih vladala Matrica, prava igralna poslastica, drugi del pa je vse skupaj nadgradil s fizičnimi učinki preko tehnologije Havok, tako da so trupla letela na vse strani. Vse skupaj je okrasila še odlična zgodba, ki se je napajala v noir žanru in še danes težko najdemo takšen občutek izoliranosti, ki ga je pričaral prvi del sredi zasneženega New Yorka. Da odličnega zvočnega podajanja in odlične glasbene spremljave, ki še danes pošlje nostalgikom mravljince po koži, sploh ne omenjamo.

Remedy ima trenutno pod sabo kar nekaj projektov. V partnerstvu z Epic Gamesom delajo na igri Alan Wake 2, v razvoju pa je tudi večigralska različica Controla.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime