Je Dark Souls večigralstvo na PC-ju za vedno mrtvo?

Založnik Bandai Namco je januarja zaradi varnostnih lukenj izklopil večigralsko preigravanje iger Dark Souls in naknadno sporočil, da so popravki bolj obsežni, kot je bilo sprva predvideno in da bodo storitve povrnjene enkrat po izidu njihove težko pričakovane igre Elden Ring.

Kakor veste, je Elden Ring že nekaj časa na trgu, a Dark Soulsi na PC-ju še vedno ne omogočajo povezovanja na strežnike, uradni kanali pa so glede tega povsem tiho. Igralci so seveda zaskrbljeni in zadnje novice njihove strahove zagotovo ne bodo pomirile.

dark souls

Pozorna očesa so namreč opazila, da je založnik na Steamu za vsak Dark Souls naslov odstranil oznake večigralskega igranja. To se je zgodilo pri igrah Dark Souls: Prepare to Die Edition, Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 in tudi Dark Souls 3, ki zdaj na Steamu nosijo oznako povsem enoigralskih iger.

Seveda je možno, da je Bandai to storil samo zaradi tega, da bi se izognil zmedi pri novih igralcih, ki bi pri zagonu igre postrani gledali v sporočilo, da večigralske storitve ne delujejo. V prid temu govorijo bolj podrobni opisi vsake od teh iger na Steamu, kjer so še vedno zapisane PvP in PvE prvine teh naslovov.

A po drugi strani to morda tudi pomeni, da bo založnik za krpanje teh varnostnih lukenj potreboval precej dlje, kot je bilo sprva zamišljeno. V najslabšem primeru pa morda to tudi nakazuje na dejstvo, da je Bandai Namco nad vsem skupaj preprosto obupal in bodo strežniki za vedno ostali izklopljeni. PC igralci se bodo v tem primeru morali odpraviti na konzole po svojo dozo Dark Souls večigralstva ali pa se preprosto zadovoljiti z Elden Ringom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime