Serious Sam: Tormental je rogue-lite streljačina, ki je zapustila Zgodnji dostop

Kakšna je prihodnost nekdaj hudo popularne prvoosebne streljačine Serious Sam? Kdo bi vedel. Hrvaški razvijalec Croteam je bil nad sprejemom kritikov četrtega dela zagotovo razočaran in zdi se, kot da bi nekako nad Resnim Samotom obupali. Igra ima namreč po dveh letih še vedno težave z optimizacijo, te pa so še posebej boleče na konzolah, kakšnih obsežnejših popravkov pa ni nikjer na obzorju.

A morda se njihova rešitev skriva v zunanjih razvijalcih, ki znajo obuditi slastno igralno formulo prvih delov in jo ponuditi novi generaciji igralcev v bolj prečiščeni obliki. Da je nekaj na tem je pokazal samostojni naslov Serious Sam: Siberian Mayhem, zdaj pa je ven pokukal še Serious Sam: Tormental, projekt, za katerim se je podpisal novi razvijalec Gungrounds.

Gre za rogue-lite streljačino, ki se popolnoma razlikuje od glavnih Serious Sam iger. Igranje boste izvajali iz izometričnega pogleda, grafična podoba pa je bolj preprosta in lepo sovpada z vrsto naključno generiranih stopenj. Naš junak se bo tokrat moral podati skozi domišljijo glavnega zlobca Mentala, ta pa je v izziv postavil cel kup stopenj s skrivnimi predeli, že znanih sovražnikov in šefov. Čakajo vas razne dodatne naloge, treba pa bo tudi nabrati celo vrsto Serious orožij, saj se drugače ne boste prebili daleč.

Tormental je leta 2019 stopil v sistem Zgodnjega dostopa, tega pa je zdaj zapustil in na voljo je polna različica, za katero na Steamu zahtevajo skromnih 7,49 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime