Umrl je znani komik Gilbert Gottfried

Leto 2022 nam je v krogu slavnih prineslo še eno smrt in tokrat je vrsto prišel dobro znani komik Gilbert Gottfried, ki je med svojo kariero odigral več stranskih vlog, spomnimo pa se ga predvsem po njegovem napetem in predirljivem glasu, preko katerega je svojo komedijo dostavljal na res unikaten način.

Gilbert je svojo kariero začel tam, kjer jo začne večina prepoznavnih ameriških komikov: v zabavni oddaji Saturday Night Live. Nato je skočil v več filmskih vlog, kot je denimo Policaj iz Beverly Hillsa 2, a najbolj mu je šlo od rok zvočno podajanje. Leta 1992 je zavzel vlogo papige Iagota v risanki Aladdin, njegova pot pa ga je nato odpeljala tudi skozi druge risanke kot so Superman, SpongeBob Squarepants in Ninja želve.

Gilbert se je rad pojavil tudi na odru in njegova priljubljena dejavnost so bili Roasti – komični nastopi, kjer se lahko ponorčuješ iz določene slavne osebe, brez dlake na jeziku, medtem ko te ta pridno posluša na fotelju. Sodeloval je pri roastih Hugha Hefnerja, Davida Hasselhoffa in še enega nedavno preminulega komika, Boba Sageta. Gottfried se lahko tudi pohvali za prvega slavnega komika, ki se je javno upal ponorčevati iz terorističnega napada na Dvojčka. To je storil vsega 3 tedne po 11. septembru, ko se je na odru pritožil, da ni mogel ujeti direktnega leta med New Yorkom in Kalifornijo, saj so se vmes morali ustaviti pri Empire State Buildingu.

Novico o njegovi smrti je sporočila njegova družina, umrl pa je zaradi dolgotrajne bitke z različico mišične distrofije, star pa je bil 67 let.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime