Cyberpunk 2077 bo svoj prvi večji dodatek prejel šele v 2023

Razvijalec CD Projekt RED je imel za izid igre Cyberpunk 2077 na začetku povsem drugačne načrte, saj naj bi najprej dobili bogato enoigralsko kampanjo, katero naj bi kmalu nasledilo cel kup dodatnih dodatkov, nato pa naj bi nas pričakala še večigralska plat, ki bi se lahko celo kosala s titani tipa GTA 5. Realnost je bila na koncu povsem drugačna in Cyberpunk 2077 je ob izidu koncu leta 2020 dobil dobre ocene, a zadeva je bila praktično neigralna na konzolah prejšnje generacije, vse verzije pa so vsebovale cel kup hroščev.

CDPR je od takrat sklonil glavo in se spravil delati optimizacije in igra je danes po vseh posodobitvah močno drugačen naslov, kot pa je bil na začetku. Optimizacije pa so zahtevale svoj davek: večigralstvo je bilo denimo povsem odrezano, dodatna vsebina v obliki dodatkov pa je bila samo medlo napovedana, brez kakšnih konkretnih informacij.

Razvijalec je v včerajšnjem finančnem poročilu končno povedal nekaj novosti in predstavil svoj delovni načrt za leto 2022. Cyberpunk 2077 bo tudi letos prejel dodatne posodobitve, razvijalec pa dela tudi na razširitvah. Žal teh letos še ne bomo ugledali, ampak šele enkrat v 2023, bo pa dodatek vpeljal novo zgodbo, za katero CDPR ni želel izdati dodatnih informacij.

Druge zanimivosti se tičejo prodaje. Cyberpunk 2077 je do sedaj razprodal 18 milijonov izvodov, kar vsekakor ni slaba številka, a ta naravnost zbledi v primerjavi z The Witcher franšizo. V celoti je ta od začetka prodala 65 milijonov izvodov, kar 40 milijonov teh pa prihaja od igre The Witcher 3: Wild Hunt. Res je, da so Witcher igre dlje na trgu, a vseeno je ta razkorak v prodaji občuten.

CDPR se je dotaknil tudi najavljene predelave igre The Witcher 3, ki bi morala iziti kmalu, a je bila pred kratkim prestavljena na neznani datum. Razvijalec je pripomnil, da predelava niti slučajno ni v razvojnem peklu in čeprav zadeva ne bo ujela izid na obljubljeni datum, dela spet ni tako veliko, da bi morali na njo čakati leto ali več.

Celotno poročilo si lahko preberete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime