Najavljena World of Warcraft Dragonflight in Wrath of the Lich King Classic

Blizzard se je končno odločil uradno napovedati naslednje poglavje svoje dolgoletne MMO igre World of Warcraft, vendar pa mu napoved ni šla povsem od rok. Že tedne prej so na splet izcurljale informacije, da se bo novi dodatek osredotočal na zmaje in se bo tako imenoval Dragonflight.

Govorice so se izkazale za resnične in Blizzard je uradno najavo pospremil s pet minut dolgim videom, ki pa nas ni ravno odpihnil. K sreči je razvijalec vsemu skupaj dodal tudi nekaj igralnih podrobnosti, ki bodo veterane zagotovo bolj navdušile, kot pa gledanje nekega kamnitega velikana, ki se počasi vzpenja po stopnicah.

Dragonflightova najbolj pomembna novost se tiče povsem nove rase, ki se bo imenovala Dracthyr Evokers. Gre za novoprišleke, ki v večni vojni med Hordo in Zavezništvom igrajo nevtralno vlogo, tako da se lahko pridružijo eni ali pa drugi strani, pri stvaritvi lika pa bodo že na začetku nosili stopnjo 58. Gre za morda najbolj unikatno raso v zgodovini World of Warcrafta, saj bodo igralci lahko preklapljali med dvema oblikama – zmajevsko za bojevanje in bolj humanoidno za namene pogovarjanja z naokoli stoječimi NPC-ji.

Poleg nove rase nas čaka seveda tudi povsem novo območje in cel kup novih temnic in ječ. Blizzard se je odločil tudi predelati nekatere obstoječe mehanike igranja, kamor spadajo prenovljen sistem napredovanja veščin, izboljšani poklici in obnovljen in optimiziran uporabniški vmesnik.

Žal Dragonflight še ni dobil datuma izida, kar je malce nenavadno, saj Blizzard takšne najave izkoristi tudi za pobiranje prednaročil. To zna pomeniti, da je dodatek še kar daleč stran in samo upamo lahko, da ga bomo izkusili še enkrat letos.

Bomo se pa med tem časom lahko zabavali v še eni najavi. Razvijalec je namreč najavil tudi dolgo govoričen dodatek Wrath of the Lich King Classic, ki nas bo vrnil v, za mnoge igralce, zlata leta World of Warcrafta. Vrnili se bomo na zamrznjen sever in požugali zlobnemu Arthasu in obiskali legendarne lokacije kot sta Howling Fjord in Borean Tundra. Wrath of the Lich King Classic bodo dobili vsi naročniki popolnoma brezplačno, novim igralcem, ki se niso ukvarjali s prejšnjim dodatkom The Burning Crusade, pa bo ponujena stvaritev lika stopnje 70. Pri razširitvi je najbolj zanimivo dejstvo, da ta ne bo vključevala samodejnega iskalca drugih članov za ječe in raide, saj Blizzard želi ohraniti socialni aspekt igre, ki temelji na druženju in pogovarjanju med igralci.

Tudi Wrath of the Lich King Classic nima točnega datuma izida, a vemo vsaj to, da ga bomo videli še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime