Bethesdin zaganjalnik se ugaša 11. maja

Založnik Bethesda je v februarju najavil, da bo njihov zaganjalnik iger kmalu spregovoril zadnjo in se bo od nas za večno poslovil. Tako se bo zaključila nekam nerodna 6-letna zgodba, v kateri se je založnik želel izogniti provizijam večjih digitalnih trgovin in na svojo roko zaslužiti vse dobičke PC iger.

Poteza tako niti ni bila preveč presenetljiva in verjetno je veliko vlogo pri odločitvi nosil tudi Microsoft, ki je novopečeni lastnik Bethesde in se mu verjetno ne da ukvarjati s podporo še ene digitalne trgovine. Bethesdine igre se bodo tako preselile na Steam, založnik pa je glede tega prehoda na svojem blogu podelil nekaj dodatnih informacij.

Selitev iger iz Bethesdinega ekosistema na Steam se bo začela 27. aprila, igralci pa bodo lahko na novo platformo preselili vse svoje igre, prijatelje in zneske znotraj digitalnih denarnic. Vse sicer ne bo šlo povsem po maslu – zalomiti se zna pri nekaterih shranjenih položajih, kjer bodo nekateri prehod naredili samodejno, pri enih pa bo treba skočiti v Raziskovalca in ročno prekopirati datoteke. Pri temu je izjema Wolfenstein: Youngblood, ki selitve shranjenih položajev ne bo omogočal.

Bethesda prav tako opozarja, da se bo pri nekaterih igrah še vedno treba prijaviti v storitev Bethesda.net, ki bo očitno igrala vlogo tudi v bodočih Bethesdinih naslovih.

Zaganjalnik iger bo uradno prenehal obratovati 11. maja, a to ne pomeni, da po tem selitve iger in podatkov na Steam ne bo več mogoče opraviti, bo pa ta datum naredil konec zaganjanja iger preko Bethesdinega servisa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime