Bo Deus Ex zdaj končno dobil nadaljevanje?

Švedski gigant Embracer Group je včeraj najavil enega svojih največjih nakupov do sedaj. Založnik je v zadnjih dveh letih zabeležil nenormalno rast in začel goltati licence, razvijalce in celo manjše založnike kot neka črna luknja in tako je v kratkem času pod okrilje dobil Gearbox, Aspyr Media, Slipgate Ironworks, Perfect World in Dark Horse Media, zdaj pa je dosegel sporazum z japonskim založnikom Squarom Enixom.

Japonec bo sicer še vedno ostal samostojen, a se je odločil odprodati cel kup svojih licenc in tri pomembne studie. Embracer Group je zdaj postal lastnik razvijalca Crystal Dynamicsa, Eidos-Montreala in Squara Enixa Montreala, vse to pa s sabo prinaša nekaj prekaljenih imen in licenc.

Med temi imeni je zagotovo največji Crystal Dynamics, ki je v preteklosti spočel kar nekaj legendarnih naslovov. Med drugim je zaslužen za Tomb Raider igre, katera licenca zdaj prav tako spada pod švedske roke. Eidos-Montreal po drugi strani tudi ni nek novinec, saj je to razvijalec, ki je v preteklosti spočel igri Deus Ex: Human Revolution in Deus Ex: Mankind Divided.

Deus Ex je eno najbolj pomembnih imen igričarske industrije in prava škoda je, da licenca miruje že dolgih 6 let, saj je imel Square Enix za njo nenormalno visoka pričakovanja glede prodaje. Nakup iz strani Embracerja je dal novo upanje za ponovno obuditev serije, a zaenkrat ni še nič uradno potrjeno. Šef studia David Anfossi je ob nakupu najavil da ima Eidos v razvoju več projektov, vsi ti pa so grajeni v pogonu Unreal Engine 5. Možno je, da Eidos pomaga Crystal Dynamicsu pri izdelavi nove Tomb Raider igre, a povsem mogoče je tudi to, da se dela na zaključku trilogije novih Deus Ex iger, v katerih je glavno vlogo nosil Adam Jensen.

Nakup je bil ocenjen na 300 milijonov dolarjev, kar se zdi nekam malo, Embracer pa bo s tem pod sebe dobil več kot 50 licenc. Med njimi najdemo še dve drugi pozabljeni legendi: skrivalniškega Thiefa in bogato vampirsko igro Legacy of Kain. Nas čaka obuditev tudi teh franšiz? Vsekakor upamo na to.

Square Enix se sicer ni povsem ločil od zahodnega trga. Še vedno bo stal za franšizami kot so Outriders, Just Cause in Life is Strange, nakup iz strani Embracerja pa naj bi izkoristili za delo na blockchain igrah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime