Dead Space predelava dobila točen datum izida in novo predstavitev

Razvijalec Motive nas redno obvešča glede poteka razvoja predelave prvega Dead Spaca – grozljivke, ki nas je leta 2008 preprosto odpihnila – in čeprav je zadeva še danes videti dobro, smo vseeno veseli grafične osvežitve. Originalni razvijalec Visceral je že pod rušo, zato je nalogo zdaj prevzel Motive, ta pa bo prvi Dead Space zgradil v novem pogonu, a namerava ohraniti igralne prvine, ki so iz originala naredile takšno legendo.

Včeraj so za nas pripravili več kot uro dolgo predstavitev, kjer je v ospredje stopila ekipa, ki se ukvarja predvsem z vizualno podobo igre. Sem notri pa ne prištevamo samo bolj podrobnih tekstur, saj ogromno vlogo igra tudi osvetlitev scen, sama sestava stopenj in napredna megla, ki se bo počasi vila skozi zapuščene hodnike vesoljske ladje Ishimura.

Založnik EA in razvijalec Motive želita preko te predelave dostaviti najbolj imerzivno izkušnjo doslej in glede na vse videno jim to zaenkrat uspeva presneto dobro. Pustimo ob strani napredno podobo: razvijalec se je spustil celo v take podrobnosti, kot je denimo različno govorjen dialog junaka Isaaca Clarka glede na njegovo trenutno utrujenost in poškodbe. To sicer pomeni, da je moral zvočni igralec opraviti še enkrat več dela, a to je tista cena, ki jo je razvijalec pripravljen plačati za čim višjo stopnjo zatopljenosti v igralno izkušnjo.

Motive pravi, da delo na predelavi lepo napreduje in da se zlagoma bližajo alfa različici igre. Tako za oktober pripravljajo večjo igralno predstavitev, ki bo predstavila igro v vsem svojem sijaju in če nam bo sreča mila, bomo to igranje spremljali na Noč čarovnic.

Končno pa smo dobili točen datum izida. Prej je bil ta zastavljen bolj na splošno v prvo polovico 2023, zdaj pa smo dobili natančno začrtan datum, tako da si na koledarju obkrožite 27. januar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime