Alan Wake dobiva svojo TV serijo, delo na drugi igri lepo napreduje

Finski razvijalec Remedy te dni žonglira s celim kupom projektom in na svoja že tako zasedena pleča se ne bojijo naložiti še dodatnega bremena. Trenutno delajo na nadaljevanju igre Control, nedavno so najavili predelavo prvih dveh iger Max Payne, za založnika Epic Games pa skupaj sestavljajo polnopravno nadaljevanje igre Alan Wake.

Alan Wake je bil lani oživljen v obliki predelave Alan Wake Remastered, Remedy pa je ob praznovanju 12. obletnice igre povedal nekaj novih informacij. Pred kamero je stopil kreativni režiser Sam Lake, ki je tudi obraz Remedyja, pridružila pa sta se mu igralec Ilkka Villi, ki je Alan Waku posodil svoj obraz in Matthew Porretta, ki se je podpisal kot zvočni igralec, ekipa pa je skupaj najavila, da predelava prihaja tudi na konzolo Nintendo Switch, datum izida pa bodo sporočili v naslednjih mesecih, ko bo zadeva bližje k izidu.

Kar se tiče igre Alan Wake 2 pa po novem vemo to, da razvoj lepo napreduje. Za razliko od prvenca, bo drugi del skočil v preživetvene vode, s čimer se razvijalec do sedaj še ni poigral. Sam je povedal, da je velik del igre že igralen, a da vse skupaj še ni pripravljeno za javnost. Remedy je nameraval igro bolj podrobno predstaviti poleti, a so si zdaj premislili, saj ne želijo napora vlagati v demo verzijo, ampak bodo ta čas raje vložili v nadaljnje kovanje cele igre, ki bo izšla enkrat v 2023. Namesto tega smo dobili nekaj konceptnih risb, ki si jih lahko ogledate zgoraj.

Dobra novica pa je tudi to, da bo Alan Wake prispel tudi na televizije. Serija je bila sprva najavljena leta 2018, a od takrat o njej nismo izvedeli ničesar konkretnega. Sam Lake je zdaj podelil informacijo, da je pravice kupil AMC, tako da je projekt vendarle skočil na naslednjo stopnjo, žal pa zaenkrat še ni znano, kdaj bo zadeva pozdravila naše televizijske ekrane.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime