STALKER 2 nadaljuje z razvojem

Težko pričakovani naslov STALKER 2 je imel pred sabo hudo trnavo pot. Najprej je razvijale GSC Game World potreboval celo večnost, preden je projekt sploh dobil kakšne trdne noge. Nadaljevanje atmosferične prvoosebne streljačine je bilo sprva najavljeno že davnega leta 2010, a leto kasneje je GSC praktično bankrotiral in ponovno začel z obratovanjem v 2014, štiri leta zatem pa je bil STALKER 2 ponovno najavljen.

Od takrat je GSC pridobil nekaj finančnega zaledja in bi letos aprila moral končno privekati na svet. Vendar se je razvijalec malce pred tem premislil in izid prestavil na december 2022, kasneje pa so naleteli na še veliko večje težave, kot pa so prazni bančni računi.

Rusija je namreč ob koncu februarja napadla Ukrajino, GSC Game World pa je imel svoje pisarne znotraj Kijeva. Tipkati kodo je malce bolj težko, ko nate padajo rakete, zato se je delo seveda zaustavilo, je bil pa GSC eden prvih, ki je obsodil vojne grozote in zaradi tega je igra spremenila podnaslov iz Heart of Chernobyl v Heart of Chornobyl, ki je ukrajinsko poimenovanje neslavne jedrske elektrarne.

Mesece se nato ni vedelo, kaj točno se dogaja z razvijalcem in govorice so začele krožiti, da jim je uspelo svoje pisarne postaviti znotraj Češke. Pred kratkim pa je upravitelj skupnosti Mol1t na Discordu, ki je bil znova odklenjen, podelil novico, da se razvoj zopet nadaljuje.

stalker 2

O novici je pri spregovorila poljska spletna stran GRY-Online, ta pa je hkrati zapisala, da je razvijalec potrdil več težavnostih stopenj in da bomo znotraj igre našli tudi takšno za tiste najbolj trdojedrne igralce.

Glede posodobitve datuma izida nismo izvedeli nič novega, a skoraj zagotovo zaradi trenutnih razmer igra ne bo izšla letos decembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime