Srhljivi zadnji Instagram pogovor 18-letnega Američana, preden je pobil 21 ljudi

ZDA so včeraj zabeležile novo množično streljanje, ki je se je po lestvici grozljivosti letos zavrtelo na 1. mesto. V neslavno zgodovino se je tokrat vpisal 18-letni Salvador Ramos, ki je v mestu Uvalde najprej poskušal ubiti svojo babico, nato pa se je usedel v avto in oborožen s puško in pištolo stopil v osnovno šolo, tam pa je pobil kar 19 otrok in 2 učitelja.

Američani so razumljivo v šoku, na tragične dogodke pa so se začeli odzivati tudi nekateri slavni. Trener NBA ekipe Golden State Warriors Steve Kerr je na novinarski konferenci pustil košarko ob strani in praktično v solzah zapustil oder, Twitter pa je tudi poln žalovanja in besed podpore družinam, ki jih je 24. maj za vedno zaznamoval.

Množično streljanje v ZDA ni nič novega in je pri njih prisotno že desetletja, a v digitalni dobi interneta in družabnih medijev dobivamo bolj globoke vpoglede v življenja takšnih morilcev. Salvadorja so denimo znanci opisali kot tihega fanta, ki so ga v šoli poniževali zaradi govorne napake in dejstva, da je prihajal iz revne družine. Ramos pa je imel tudi dokaj aktiven Instagram profil, dva dni pred svojim morilskim pohodom pa je objavil tudi sliko dveh pušk AR15, ki naj bi si jih kupil za svoj rojstni dan.

Zdaj pa se je oglasila tudi ena od njegovih Instagram prijateljic, ki je Ramosa samo bežno poznala preko tega družabnega omrežja in je želela ostati anonimna. Na spletu je podelila slike iz svojega zadnjega pogovora z Ramosom, ki jo je 12. maja označil na eni od slik z orožjem, brez nekega posebnega razloga. Ramos ji je še povedal, da ji mora povedati eno skrivnost in da jo bo ponovno kontaktiral, a da mu mora odgovoriti v roku ene ure. Zadnje sporočilo je vsebovalo besede “Ima air out”, kar je sleng za strelski pohod na prostor, ki ga je treba počistiti ljudi. Nato se na njena sporočila ni več odzval, saj ga je s streli pokosila policija.

Eden od sosedov je po tragičnem dogodku izjavil, da je Ramos z njegovim sinom radi igral igro Call of Duty, a da ga pri njih ni bilo že dolgo na spregled. Ramos je imel tudi aktiven TikTok račun, tam pa je objavil samo sliko iz neke mobilne igre, s pripisom: “Otroci se bojijo tudi v resničnem življenju.” Oba računa sta bila po identifikaciji napadalca izbrisana.

Strelski pokol v Teksasu se je zgodil samo dober teden po tragičnih dogodkih iz Buffala, kjer je smrt sejal še eden 18-letnik, ki naj bi svoj krvavi pohod predhodno načrtoval preko Discorda.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime