Igra The Sims 4 zdaj omogoča prosto izbiro spola

Igra The Sims 4 še vedno dobiva nove vsebinske dodatke in razširitve, razvijalec Maxis pa v kodo vpeljuje tudi določene spremembe igralnih mehanik. Namen Simsov je od vedno bilo prilagajanje igralcu in njegovim željam, tako da je njegov digitalni avatar izražal njegovo osebnost. V te namene je razvijalec leta 2016 naredil velike korake glede enakomernega obravnavanja spolov in tako smo pri ustvarjanju Simčka temu lahko podelili poljubno obliko hoje, fizične gradnje in ton glasu, ne glede na to, kakšen spol smo mu podelili.

To so bile pomembne spremembe in so nakazale, da je razvijalec Maxis zelo naklonjen LGBTQ skupnosti in njihovim željam. Zdaj so v igro vpeljali še eno dodatno spremembo, saj lahko zdaj ob kreaciji našega Simčka, temu lahko tudi prilagodimo obliko osebnega zaimka, kar prej ni bilo možno, saj smo imeli na izbiro samo možnosti on/ona. To je povzročalo težave vsem tistim, ki so želeli ustvariti osebo z nebinarnim spolom oziroma se pri tem niso želeli opredeliti za specifično spolno identiteto.

Novost je prišla skupaj z novo brezplačno posodobitvijo in jo lahko najdemo pri kreaciji lika. Pri izbiri imena se nahaja nova možnost za izbiro zaimka “them/they”, lahko pa si ustvarimo tudi povsem svojo vrsto zaimka. Tega bomo nato videli skozi celotno igro – v menijih in med obvestili. Založnik EA sicer opozarja, da se znajo med igranjem pojaviti določene gramatične napake, saj je The Sims 4 izjemno zakomplicirana igra, a da bodo te sčasoma odpravljene.

Posodobitev je na voljo samo v angleškem jeziku, v prihodnosti pa nameravajo podporo vpeljati tudi za druge jezike, ki se že nahajajo znotraj igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime