The Callisto Protocol, nova igra originalnega kreatorja serije Dead Space, dobila nekaj novih slik

Dobra visokoproračunskih igričarskih grozljivk se očitno vrača. V roku enega leta bomo namreč dobili kar dve takšni ponudbi: predelavo prvega dela serije Dead Space na kateri dela razvijalec Motive in povsem novo avanturo The Callisto Protocol, pod katero se je podpisal originalni oče Dead Spacea, Glen Schofield.

Schofield je po zaprtju razvijalca Visceral podpisal pogodbo z založnikom KRAFTON, kateri je najbolj znan po svoji battle royale streljačini PUBG. Ta bo tudi v novi igri nosila precej pomembno vlogo, saj se bo The Callisto Protocol odvijal v njenem vesoljcu, spremljali pa bomo dogodke, ki se bodo odvijali 300 let po tistimi iz PUBG-ja.

Naveza je tako bolj ohlapna in Schofield jo je verjetno navrgel založniku samo zaradi tega, da bi ti odobrili njegov projekt, ki se počasi bliža zaključku. V nedavnem intervjuju za spletno stran Game Informer je Glen podelil nekaj novih slik, tem pa je dodal nekaj več informacij glede samega dogajanja znotraj igre.

The Callisto Protocol bo z Dead Spaceom nosil kar nekaj podobnosti. Nastopali bomo v vlogi Jacoba Leeja, ki se znajde sredi zapora na Jupitrovi luni Callisto, od tam pa bo seveda moral pobegniti. Naloga pa ne bo lahka, saj so zaporniški kompleks napadla bitja iz nočnih mor, ki se bodo tule imenovala Biophages in bodo sicer nosila humanoidni izgled, a bodo izpod kože hudo mutirana.

Zanimivo je, da Jacob ne bo noben vojak in bo za to preizkušnjo povsem nepripravljen. Skozi igro bo nabiral različna orožja, ki mu bodo ponudila možnost preživetja, a Schofield je želel pričarati izkušnjo, v kateri se ne bomo počutili nikoli zares preveč močne ali varne. Nevarnost bo prežala na vsakem koraku in sovražniki bodo napadali iz vseh smeri, plazili pa se bodo tudi skozi zračne jaške in vas tako presenetili od zadaj.

Vse to se sliši hudo podobno igram Dead Space in Schofield to tudi priznava. V intervjuju je povedal, da je malce čudno, da je v nastajanju nov Dead Space, kjer on ne sodeluje pri razvoju, a hkrati ne namerava opustiti dobrih idej, samo zaradi tega, ker te že obstajajo v nekem drugem naslovu.

The Callisto Protocol še vedno ni dobil kakega igralnega napovednika, a je izid še vedno zapovedan za enkrat v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime