Umrl je igralec Ray Liotta

26. maj 2022 se bo v zgodovino zapisal kot zelo žalosten dan, saj se je danes v 67. letu starosti od nas poslovil igralec Ray Liotta.

Rayjeva najbolj pomemba vloga je zagotovo film Dobri fantje, kjer je odigral glavno vlogo Henryja Hilla, ki se je preizkušal v mafijskem življenju in je bil posnet po dogodkih iz resničnega življenja. Film je bil leta 1990 nominiran za 6 Oskarjev, žal pa Liotta ni prejel nagrade – ta je šla takrat v roke njegovemu soigralcu Joe Pesciju.

Ray je pomembno vlogo igral tudi v igričarskem svetu, saj je posodil glas Tommyju Vercetiju – glavnemu liku igre GTA: Vice City. Svojo vlogo je odigral perfektno, Rockstar pa je to igro, ki je originalno izšla 20 let nazaj, ponovno obudil v predelavi GTA: The Trilogy – Definitive Edition.

Ray po filmu Dobri fantje nikoli ni več odigral tako pomembne vloge in nekaj časa je sodeloval pri kritiško slabo ocenjenih projektih. A v zadnjih letih se je njegova zvezda zopet začela dvigati in v stranski vlogi se je odlično odrezal v filmu Marriage Story, v Velikih svetnikih Newarka pa se je zopet preizkusil v vlogi mafijca.

Umrl je med spanjem sredi Dominikanske republike, kjer je ravnokar snemal film Dangerous Waters. Za sabo je pustil hčerko Karsen in zaročenko Jacy Nittolo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime