Se Call of Duty vrača na Steam?

Serija iger Call of Duty se je od največje digitalne trgovine Steam poslovila davnega leta 2017, saj je takrat na svet privekal Black Ops 4, ta pa je bil na PC-ju na voljo samo preko servisa Battle.net. Od takrat so vsi nadaljnji naslovi te franšize izhajali samo preko te platforme, zdaj pa se očitno ena najbolj popularnih prvoosebnih večigralskih streljačin vrača v svoj nekdanji dom.

Založnika Activision je namreč pogoltnil Microsoft, ta pa je začel pri svojih novih podružnicah uvajati določene spremembe. Bethesda je denimo ugasnila svoj namenski zaganjalnik in preselila vso svojo ponudbo na Steam, zdaj pa se morda podobne spremembe pripravljajo tudi za Battle.net. Dvomimo, da bo šel zdaj ta servis kar rakom žvižgat, saj je med igralci veliko bolj uveljavljen in vsebuje preveliko število uporabnikov, je pa povsem možno, da se bodo igre iz te storitve preselile tudi na Steam, kjer Microsoft trži vse svoje druge naslove na PC-ju.

call of duty

To spremembo zna pripeljati nedavno najavljeni Call of Duty: Modern Warfare II. Nekdo je na Steamu, pod igro Call of Duty: Black Ops III, v ponudbi za ogled celotne franšize Call of Duty opazil sliko vojaka Simona “Ghosta” Rileyja, ki je enaka tisti, ki je bila na Twitterju uporabljena za promocijo igre Modern Warfare II. Slika je bila nato urno izbrisana, a jo je nekdo na Redditu pred tem shranil in tako je pred nami precej dober dokaz, da nekdo v Activisionu razmišlja o selitvi ponudbe tudi na Steam.

Če se to zgodi, bo to prvi Call of Duty na Steamu po dolgih letih, kar zna vsekakor dvigniti število igralcev, še posebej če bo enako veljalo za prihajajočo brezplačno battle royale streljačino Warzone 2. Ni pa nujno, da ta selitev s sabo ne bo potegnila tudi nekaterih dodatnih zahtev – morda se bo treba za igranje še vedno prijaviti v Battle.net.

Kaj več o tem bomo izvedeli naslednji mesec, saj Activision za junij pripravlja večje razkritje Modern Warfara II.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime