Resident Evil 4 predelava dobila prvi napovednik in datum izida

Capcom igre Resident Evil 4 kar noče spraviti k počitku in zadeva je od svojega originalnega izida leta 2002 dobila cel kup predelav – za eno od teh so poskrbeli kar igralci sami. Dolgo se je tudi šušljalo, da založnik pripravlja večjo predelavo, ki bi ta danes že nekoliko ostareli naslov spravila na novejši pogon RE Engine, to pa bi s sabo prineslo lepšo grafično podobo in izboljšane igralne mehanike.

Vse to je Capcom tudi uradno predstavil preko prvega napovednika in predelava je tako postala tudi uradno potrjena. Za razliko od prejšnjih predelav drugega in tretjega dela, štirica ne bo nosila podnaslova. Resident Evil 4 bo sicer okvirno nosil enako zgodbo kot original, a Capcom bo podajanje zgodbe malce spremenil in vnesel nekaj novih scen. To lahko vidimo že v napovedniku, saj se v originalu glavni junak Leon S. Kennedy nikoli ni pogovarjal z ameriškim predsednikom, medtem ko nam bo predelava postregla ravno s takšno vmesno sekvenco. Naša glavna naloga bo očitno še vedno reševanje predsednikove hčerke Ashley, ki je po spletu naključij pristala sredi evropske vasice, polne okuženih prebivalcev.

Čeprav bodo nekatere stvari spremenjene, Capcom pravi, da bo predelava ohranila vse tisto, kar smo vzljubili v originalu. Sem notri vsekakor spada tista prva vasica s kresom v sredini, ki je tudi prva večja lokacija, ki jo srečamo v igri, v prenovljenem pogonu pa je zadeva videti naravnost fantastično. Dobrodošla bo tudi sprememba bojevanja, saj smo v izvirniku lahko z orožjem merili v nasprotnika samo takrat, ko smo se popolnoma ustavili, kar je vsekakor zastarana formula.

Žal bo na igranje treba še malce počakati, saj je datum izida postavljen na 24. marec 2023, takrat pa bo zadeva izšla na PC-ju ter konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime