Zotac VR Go 4.0 je prenosni PC v obliki nahrbtnika, namenjen VR zabavi

Leto 2022 je spočelo trend prenosnega PC igranja. Pomemben korak v to smer je spočel razvijalec Valve, ki je z napravo Steam Deck dokazal, da je povpraševanja po takšnem izdelku ogromno, saj je bila zaloga razprodana v samo nekaj urah in če zadevo naročite zdaj, boste na svoj izvod čakali do konca leta.

Podjetje Zotac cilja na podoben tip igralcev, le da so se osredotočili na precej manjšo nišo. Virtualna resničnost je danes sicer precej bolj priljubljen trg kot pa na začetku, saj imamo zdaj na izbiro vrsto različnih naprav, vsaka od njih pa ponuja svoje pluse in minuse. Največji delež trga nadzoruje naprava Meta Quest 2, ki ne vsebuje samo nizke cene, ampak se je znebila tudi kablov in potrebe po namenskem PC-ju, tako da zadevo preprosto poveznete preko glave in v minuti začnete igranje.

Meta Quest 2 pa vseeno vsebuje en minus in sicer dejstvo, da vse skupaj poganja mobilni čip, ki seveda ne more izrisati tako napredne grafične podobe kot namenski PC. Quest 2 sicer lahko zvežemo s PC-jem in tako igramo bolj grafično močne igre, a s tem izgubimo na svobodi, saj moramo biti pripeti na kabel nekje v bližini PC-ja.

Ravno ta minus želi zapolniti Zotac, saj je njihova naprava VR Go 4.0 v bistvu PC, le da ga lahko nase navesimo kot nek nahrbtnik in ga vzamemo s sabo na pot. Tako dobimo najboljše iz obeh svetov: prenosljivost in strojne mišice PC-ja, kar je za VR navdušence prava mana iz nebes.

VR Go 4.0 vsebuje zanimive specifikacije. Za procesorsko plat bo skrbel Intel Core i7-11800H, za grafiko pa RTX A4500. To grafično kartico navadno najdemo v delovnih postajah in se navadno ne uporablja za igranje iger, dobra plat te izbire pa je enormna količina pomnilnika, saj A4500 nosi kar 20 GB spomina. Znotraj nahrbtnika najdemo še 16 GB DDR4 pomnilnika in 512 GB SSD disk ter cel kup vhodov za priklop naprav. Standardnega napajalnika tule notri ne bomo našli, nalogo napajanja nadomeščata dve ogromni bateriji, z zmogljivostjo 6.000 mAh. Bateriji poskrbita za nekje 50 minut igranja in jih lahko prosto menjamo, tako da lahko z nakupom dodatnih močno podaljšamo zabavo.

Zadeva je vsekakor zanimiva, a zagotovo ne bo poceni. Uradna spletna stran sicer ne navaja datuma izida in cene, a skoraj zagotovo bo stala nekje v rangu 2 tisočakov evrov. K temu strošku prištejte seveda še nakup VR naprave, a vsaj to lahko na spletni strani EIGRE dobite po nižji ceni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime