Sony za igro Horizon Call of the Mountain pokazal prvi igralni napovednik

Sonyjeva prihajajoča VR naprava PlayStation VR 2 obljublja veliko, zdaj pa smo končno tudi videli, kako bodo na njih videti same igre. Razvijalec Guerrilla Games je namreč za svoj prihajajoči naslov Horizon Call of the Mountain pokazal prvi igralni napovednik in ta je preprosto čudovit.

Call of The Mountain se bo odvajal v svetu Horizona, ki je do sedaj prejel že dva naslova: Zero Dawn in nedavno izdani Forbidden West. V tej VR igri enkrat za spremembo ne bomo spremljali potovanja junakinje Aloy, ampak bivšega pripadnika kulta Shadow Carja, z imenom Ryas. Ta si je za življenjski cilj zadal nalogo, da se odkupi za zlobne namere svojega bivšega delodajalca in tako kmalu naleti na novo grožnjo, ki grozi kraljestvu Sundoma.

Call of the Mountain bo tako predstavil povsem novo zgodbo, ki ga bodo pospremili tudi povsem novi stranski liki. A bodite brez skrbi: med igranjem boste naleteli na veliko starih obrazov in čaka vas tudi bližnje srečanje z rdečelaso Aloy.

Samo igranje bo očitno vsebovalo veliko plezanja in streljanja z lokom – slednje je v VR svetu vedno priljubljeno in igre Horizon so kot naročene za natančno izstreljevanje puščic. Poleg grafične lepote bo novi VR sistem ponujal tudi 3D zvok in napredne učinke tresenja na samih očalih, kar pomeni, da boste dejansko lahko čutili pulz glavnega junaka, igra pa bo tudi spremljala premikanje vaših oči za bolj poglobljeno igralno izkušnjo.

Sliši se slastno, žal pa še vedno ne vemo datuma izida naprave PlayStation VR 2, kar seveda tudi pomeni, da je datum za Call of the Mountain zaenkrat neznanka. Guerrilla Games je predstavitev pospremil s še eno dobro novico, saj je igra Horizon Forbidden West prejela zajetno posodobitev, ki optimizira delovanje na konzoli PlayStation 5, hkrati pa je uvedla vnovično možnost igranja na New Game+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime