Za popolnoma nadgrajeni lik v Diablo Immortalu morate odšteti več kot 110k dolarjev

Blizzard je nekaj dni nazaj v svet poslal igro Diablo Immortal, ki se že od same najave kopa v kontroverziji. Razvijalec jo je namreč najavil takrat, ko so vsi pričakovali napoved četrtega dela, poleg tega pa je zraven pristavil, da bo tole brezplačna igra, ki jo jo bomo lahko igrali samo na telefonih.

Blizzard je bil pri odzivu skupnosti šokiran in morda si je ravno zaradi tega za razvoj vzel veliko več časa, kot pa je sprva načrtoval. Zdaj je Immortal vendarle zunaj in izkazalo se je, da so bile zle slutnje igralcev upravičene, saj je tole očitno ena najbolj oderuških iger na mobilnem trgu.

Diablo Immortal lahko sicer igramo brezplačno in če se vam gre samo za zgodbo, potem znate v igranju uživati. Vendar pa se Blizzard dobro zaveda, da je čar Diablo iger bil od vedno nabiranje nove opreme, to “grindanje” pa lahko postane hitro predmet zasvojljivosti. V zlatih časih Diabla 2 niso bili redki primeri, ko se je kdo zjutraj zbudil eno uro pred odhodom v šolo ali službo, samo zato, da bi odigral hitro partijo igre, saj bi morda ravno takrat šef izpustil tisto želeno orožje ali runo. Možnosti za kaj takega so se takrat štele v procentih, ki so bili izjemno nizki, ti pa za to ni bilo treba odštevati nobenih dodatnih evrov.

Zdaj pa k vsemu temu dodajte še mikrotransakcije in loot boxe in hitro postane jasno, da lahko Immortal postane prava virtualna ruleta, ki vam čez noč izprazni bančni račun. Blizzard je finančni model igre dobro premislil in ga zasnoval za maksimalni učinek finančne injekcije.

Immortal vsebuje klasično sezonsko prepustnico ter cel kup valut, preko katerih lahko odklepamo nadgradnje lika in nekaj teh stvari si lahko prislužijo tudi vsi tisti F2P igralci, ki v igranje ne želijo vložiti niti evra. A zaplete se pri tistih pravih nadgradnjah, ki vam na naslednjo stopnjo dvignejo razne rune in dragulje, za vse te dobrote pa bo treba odpreti denarnico.

YouTube kanal Bellular News je zadevo malce preračunal in prišel do odkrijta, da bi za popolnoma nadgrajeni lik igralec moral odšteti nekje 110.000 dolarjev. Ta številka upošteva cel kup nadgradenj, a pri računici največjo vlogo izjemno redki dragulji tipa Legendary, ki pa so hkrati izredno močni. Legendary dragulje lahko dobimo samo preko nakupa loot boxov in ravno tu je največji čar tega finančnega spektakla, saj vam tudi nakup teh vrednostnih skrinjic ne garantira, da boste dobili svoj želeni dragulj. Za 100 dolarjev dobite 45 teh skrinjic, kar so v bistvu poskusi, da eden od njih vsebuje maksimalni dragulj z vrednostjo 5 zvezdic. Blizzard pa ni povsem brez srca, saj je v vrednostne skrinjice uvedel sistem miloščine, ki začne veljati pri nakupu 50 skrinjic. V praksi to pomeni, da če pri odprtju 49 loot boxov še vedno ne boste dobili najmočnejšega dragulja, imate za 50. skrinjico tega zagarantiranega.

Zadeva gre potem še globlje, saj lahko svojo opremo “zbudite”, seveda pa boste morali za to odšteti dodatne denarce in Diablo Immortal ima na koncu v sebi toliko sistemov, da so očitno razvijalci v finančni vidik opeharjenja igralcev vložili več truda, kot pa v samo meso igre. Nič čudnega potem, da sta Belgija in Nizozemska že prepovedali izid igre v njihovih spletnih trgovinah.

Bodite brez skrbi: Blizzard je že potrdil, da bo tudi Diablo 4 vseboval mikrotransakcije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime