Diablo Immortal zaradi prepovedi “lootboxov” ne ob izšel v Belgiji in Nizozemski

Izid novega Hudičevca je že tik pred vrati. Ne, ne govorimo o Diablu 4, ki je v prvih igralnih napovednikih navdušil, a ga za letos še ni pričakovati. Govora je namreč o igri Diablo Immortal, ki je bila sprva napovedana samo za telefone, kasneje pa se je Blizzard odločil zadevo pripeljati tudi na PC.

Razvijalec je zaradi slabih odzivov ob najavi v naslov vložil kar nekaj let truda in če je verjeti prvim vtisom, Immortal ni nek poceni posnetek glavnih delov serije, ampak dejansko zabavna igra, ki jo bomo zaradi telefonov vzeli s sabo na pot. Kljub daljšemu razvojnemu ciklu se Blizzard drži originalne zaveze in igra bo za igranje povsem brezplačna, seveda pa bomo v zameno za to morali trpeti mikrotransakcije.

Očitno pa bo Blizzard znotraj igre skrival tudi osovražene “lootboxe”. To so nekakšne vrednostne skrinjice, ki v sebi skrivajo razne dobrote, ključe za njih pa je treba odkupiti s pravim denarjem. Trik je v temu, da nikoli ne veš, kaj se znotraj skrinje skriva, tako da lahko enkrat dobiš želeni predmet, spet drugič nekaj povsem nekoristnega. To se ne razlikuje preveč od hazardiranja, ki ga vidimo v v kakšnih kazinojih in tako kot tam, človek od takšnega početja lahko postane hitro odvisen.

Leta 2018 sta Belgija in Nizozemska “lootboxe” tudi zakonsko označili za hazardiranje in prepovedali prodajo takšnih iger. Takrat je nastradal EA in zaradi prodaje FUT paketov znotraj igre FIFA jim je bila naložena 10 milijonov evrov vredna kazen, a EA se je proti tej boril na sodišču in Nizozemska je na koncu klonila njihovim odvetnikom in razsodbo, ter s tem tudi kazen, razveljavila.

Blizzardu se s tem očitno ne da ukvarjati, tako da Diabla Immortala preprosto v teh dveh državah ne bo možno prenesti. O tem poroča spletna stran GamesIndustry.biz, na Redditu pa je en uporabnik objavil e-pošto iz strani podpornega osebja, ki je potrdil, da igre zaradi “lootboxov” pri njih ne bo možno igrati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime