Na Battlefieldu 2042 naj bi delalo samo še nekaj ljudi, a EA je te govorice zanikal

Battlefield 2042 je imel od svojega izida kar nekaj težkih mesecev, a danes bodo njegovi zvesti igralci končno dobili nekaj dobrin, saj bo končno izšla prva sezona, s podnaslovom Zero Hour. Posodobitev bo s sabo prinesla novo mapo in specialistko, razvijalec DICE pa je v paket vključil dva nova helikopterja ter tri nova orožja. Vse skupaj je sicer dobrodošlo, a vsebinsko se sliši nekam revno, novinar Jeff Grubb pa je iz svojih virov izvedel, da ima pomanjkanje novih stvari dober razlog.

Založnik EA naj bi namreč nad Battlefieldom 2024 manj kot leto po izidu že povsem obupal. Kravatarji naj bi se po pregledu trenutnega stanja odločili, da igre ni mogoče rešiti in ji povrniti vse izgubljene igralce, zato so pri razvijalcu DICE vse veterane preusmerili na kovanje novega Battlefielda, medtem ko na 2042 dela samo še peščica ljudi. EA bi najraje celotni DICE potegnil stran od projekta, a tega ne more storiti kar tako, saj je v predprodajo ponudil posebne prepustnice, ki so obljubljale vsaj 4 sezone vsebine. EA želi tako izpolniti svoje zakonske zaobljube, a vse te 4 sezone želi sproducirati karseda hitro in poceni.

Jeff Grubb je to izjavil na podcastu Giant Bomb, Eurogamer pa je nato prejel izjavo iz strani EA-ja, ki je Jeffove besede zanikal. EA pravi, da te izjave niso resnične in da na Battlefieldu 2042 dela veliko ljudi, ki poskušajo igralno izkušnjo izboljšati za vse igralce.

Komu zdaj verjeti? Težka odločitev, a treba se je zavedati, da je EA takšne trditve ven metal tudi ob katastrofalnem izidu igre Anthem, za katero je bilo tudi obljubljeno ogromno podpore po izidu, a je zadeva praktično umrla v manj kot letu in nikoli ni dobila svoje obljubljene igralne revolucije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime