Predelava igre The Last of Us uradno napovedana, prihaja tudi na PC

Po vseh ugibanjih in govoricah je Sony včeraj vendarle uradno potrdil obstoj predelave igre The Last of Us, ki je sicer originalno izšla leta 2013 na pradavni konzoli PlayStation 3 in je kasneje dobila manjšo nadgradnjo za PlayStation 4. Razvijalec Naughty Dog se je sedaj odločil kodo vnovič predelati, a tokrat jo je spravil v nadgrajeni pogon nadaljevanja The Last of Us Part II, kar pomeni, da je bil prvi del praktično zgrajen od temeljev navzgor.

Uradni napovednik nam da nekaj vpogleda v prenovljeni post-apokaliptični svet, ki bo naslednje leto zaživel tudi v obliki TV serije na pretočnem servisu HBO Max. Priznati moram, da se mi sprva zadeva niti ni zdela tako nadgrajena, a spomin te hitro lahko prevara in ko sem si še enkrat ogledal slike originala, so grafične razlike jasne kot dan in noč. Predelava, ki bo zdaj nosila ime The Last of Us Part I, nosi močno bolj podrobne teksture, izboljšane animacije in boljšo osvetlitev, sem notri pa sploh še nismo prišteli vse dobrine, ki jih prinaša konzola PlayStation 5, kot je denimo instantno nalaganje stopenj, boljši zvok in napredno igranje preko igralnega ploščka DualSense.

Naughty Dog pa se ni podal samo v spreminjanje grafične podobe, saj bo nagradnja s sabo prinesla tudi izboljšane igralne mehanike. Strelska akcija bo bolj adrenalinska, izboljšana pa bo tudi umetna inteligenca. Sumimo, da zna predelava prinesti tudi nekaj minimalnih sprememb zgodbe – še posebej zna temu biti izpostavljen konec, ki ga znajo bolj navezati na nadaljevanje.

Zanimivo je, da bo The Last of Us Part I na voljo samo na konzoli PlayStation 5 in ne za PlayStation 4, medtem ko je Part II na voljo za oba sistema. Prodajal se bo za ceno 70 €, na voljo pa bo tudi različica Firefly Edition za 100 €, ki s sabo prinaša prelepo fizično kopijo in nekaj dobrin znotraj igre, kot je denimo zgodnejši odklep nekaterih orožij.

The Last of Us Part I izide že 2. septembra, Sony pa bo igro pripeljal tudi na PC, a nekoliko kasneje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime