Bethesda potrdila, da bo Fallout 5 prišel za Elder Scrollsom 6

Razvijalec Bethesda je nedavno pokazal prvi igralni napovednik igre Starfield in zadeva je vsekakor obetajoča, a potrebuje še nekaj optimizacije. Zadeva še nima točnega datuma izida, a ta naj bi se zgodil v roku enega leta, tako da bo nared enkrat v 2023. Hkrati pa to pomeni, da bo takrat minilo 5 let od zadnje Bethesdine igre, ki je bila kritiško spljuvan naslov Fallout 76.

Na vnovičen spust v post-apokaliptično Ameriko pa bo treba še pošteno počakati – vsaj tako je nakazal šef studia Todd Howard, ki je v intervjuju za spletno stran IGN povedal, da imajo pred sabo poln urnik in da bo Fallout 5 njihov naslednji projekt in sicer takoj ko zaključijo z razvojem novega poglavja serije Elder Scrolls.

Tudi na Elder Scrolls 6 čakamo že zelo dolgo, saj je Skyrim izšel leta 2011, naslednji del pa je bil najavljen leta 2018, a je še vedno v pred-produkcijski fazi, saj vse roke trenutno kovajo Starfield. Računica pravi, da bo Elder Scrolls 6 potreboval nekje 4 leta polnega razvoja in če na njem začnejo delati v 2023, potem ga bomo prejeli nekje v 2027. Tej letnici lahko morda primaknemo še eno leto, vse bo odvisno od tega, v kakšnem stanju bo izšel Starfield in ali bo naknadno potreboval še veliko optimizacije in kako obširne bodo njegove razširitve.

Skratka, Fallout 5 bo za svojo realizacijo potreboval nekje enako število let in seštevek na koncu postavi peti del v leto 2030 ali malce kasneje, kar pomeni, da bo Bethesda med dvema glavnima poglavjema pustila 15 let razmaka.

Vse pa ni tako črnogledo. Dvomimo, da bo franšiza vmes povsem počivala, saj to zagotovo ne bo všeč Bethesdinemu novemu lastniku Microsoftu. Morda dobi priložnost zopet Obsidian, ki je leta nazaj spočel odlični Fallout: New Vegas, a tudi ta studio ima po drugi strani polne roke, saj trenutno dela na svoji različici Fallouta z naslovom The Outer Worlds 2. Vedno pa je tu tudi možnost predelave starejših naslovov tipa Fallout 1, 2, 3 in New Vegasa.

In tu je še Fallout 76. Ta še vedno dobiva novo vsebino in bo letos jeseni dobil večjo razširitev The Pitt, ki nas bo popeljala v ruševine mesta Pittsburgh, tam pa nas čaka nova zgodba in z njo tudi nevarnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime