Adobe bo prek brskalnikov omogočil dostop do brezplačnega Photoshopa

Najbolj popularno orodje za urejanje digitalnih slik Photoshop zna kmalu postati še bolj razširjeno. Podjetje Adobe je v zadnjih letih začelo delati na spremembi finančne modela za vse svoje obstoječe programske rešitve in tako lahko zdaj njihovo ponudbo uživamo v zameno za mesečno naročnino, kmalu pa bomo Photoshop uporabljali povsem brezplačno.

Zadeva je trenutno na voljo samo v Kanadi in do nje lahko dostopamo preko brskalnika, tako da nam ni treba ničesar prenašati. Spletni Photoshop je sicer postal na voljo že lani jeseni, a je bil ta močno omejen in je omogočal samo nekaj osnovnih funkcij in je bil bolj namenjen deljenju slik med uporabniki. Nova verzija pa bo precej močnejša in bo omogočala kar nekaj naprednih funkcij, a seveda ne čisto vseh.

Adobe upa, da bo preko brezplačne verzije razširil bazo uporabnikov, ti pa bodo nato morda kasneje razmislili o prestopu na naročniški model. Brezplačna verzija bo seveda vsebovala svoje omejitve, a vseeno bo preko nje mogoče narediti kar nekaj naprednih modifikacij, ki bodo prišle prav vsem tistim, ki niso ravno grafični oblikovalci.

Adobe še ni povedal, kdaj bo zadeva na voljo tudi še kje drugje kot pa samo v Kanadi. Skladno z brezplačno različico so napovedali tudi nov filter, ki omogoča obnovo ostarelih fotografij, ki so morda porumenele in na sebi nosijo poškodbe. Če filter nato združimo z obnovo barve, potem lahko črno-bele fotografije v hipu oživijo, a pri nekaterih je potem potrebno postoriti še nekaj minimalističnih popravkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime