Jezen igralec Diablo Immortala zapravil 15.000 € za en dragulj in nato protestno izbrisal svoj lik in igro

Blizzard je z izidom igre Diablo Immortal pošteno razburil igralce po celem planetu, saj ti preprosto od tega razvijalca niso pričakovali tako velike pogoltnosti pri mikrotransakcijah. Te so bile seveda pričakovane, saj je Diablo Immortal navsezadnje brezplačen naslov, ki je povrh tega primarno namenjen mobilnim igralcem. Vendar pa so navdušenci nad Hudičevcem še vedno pošteno jezni, saj je Blizzard prelomil obljubo, ki jo je izdal samo nekaj tednov pred izidom, takrat pa je izjavil, da Immortal definitivno ne bo “Pay 2 Win” igra.

Ta trditev se je kasneje izkazala za laž, zato je tudi bes igralcev do določene mere upravičen. Immortal je kmalu začel na Metacriticu polzeti navzdol in trenutno nosi smešno nizko oceno 0,3, streamer Quin69 iz Nove Zelandije pa je svoje razočaranje jasno nakazal v svojem nedavnem prenosu v živo, ko je znotraj igre spočel prav poseben protest.

Quin69 je svoj igralni lik pripeljal do stopnje 60 in se začel ukvarjati z nabiranjem najboljše opreme in ravno tu se pokaže največja požrešnost Blizzarda, saj se vse vrti okoli dragocenih draguljev s petimi zvezdicami, te pa lahko dobite samo ob nakupu Legendary Crestov, ki vam nato med napredovanjem skozi Elder Rift temnice omogočajo pridobitev tega dragulja. Trik je v temu, da vam ti dragulji niso zagotovljeni, zato je treba nakupiti kar nekaj Crestov, preden se končno dokopljete do želenega.

V primeru Quin69-a je ta za te Creste zapravil dobrih 15.000 €, preden se mu je končno izpolnila želja in je v košaro dobil 5-zvezdni dragulj. A Quin69 zadeve ni proslavljal, ampak je takoj odstranil igro iz diska, malce kasneje pa se je spomnil, da bi vmes moral narediti še posnetek zaslona. Igro je nato ponovno namestil, vmes pa se je odločil, da dragulj uniči, izbriše svoj lik in med držanjem sredinca kameri še enkrat dokončno izbriše igro.

Cena 15k evrov za en dragulje je seveda neverjetna, še bolj pa je absurdno dejstvo, da lahko en lik naenkrat nosi 6 takšnih draguljev, tako da je bil v bistvu Quin69 šele na začetku svoje poti. Analitiki so izračunali, da bi za popolnoma nadgrajeno opremo moral igralec odšteti več kot 110k evrov, Blizzard pa je najavil, da je igra v dveh tednih od izida prislužila več kot 24 milijonov dolarjev zaslužka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime