Sony naj bi ukinil predplačniške kartice za PlayStation Plus

Samo še pičla dva dneva nas ločita od prenovljenega servisa PlayStation Plus, ki bo po novem ponujal tri stopnje naročnine, te pa bodo s sabo prinesle cel kup dobrot; med drugim bomo v Sloveniji prvič dobili dostop do pretočnega servisa PlayStation Now in možnost igranja iger iz prejšnjih generacij konzol.

Preklop na novi naročniški servis še vedno ostaja nekoliko zmeden, saj denimo ni čisto jasno kako točno potekajo nadgradnje in kaj se denimo zgodi, če že zakupljeno letno naročnino nagradiš na Extra ali Premium in si vmes premisliš in želiš skočiti nazaj na osnovno raven. Je to sploh možno? Nekako dvomimo.

Sony se je odločil zmanjšati zmedo vsaj na trgu predplačniških kartic, ki smo jih lahko kupili v fizičnih trgovinah ali pa preko preprodajalcev ključev na spletu. Te kartice so bile velikokrat znižane in lahko smo si tako privoščili naročnino za leto, pol leta, 3 ali 1 mesec po manjši ceni kot pa tisti, ki jo je ponujala uradna Sonyjeva trgovina, a zdaj je očitno teh časov konec.

Poljska spletna stran XGP poroča, da so te kartice začele izginjati iz večjih trgovin kot so ameriški Walmart, BestBuy in Newegg, zmanjkuje pa jih tudi na Amazonu. V poljskih fizičnih trgovinah so kartice že skorajda povsem izginile, podobno pa se dogaja drugod po Evropi, novih zalog pa očitno ne bo več. V Sloveniji v trgovinah najdemo 12-mesečne kartice, a vprašanje ostaja, koliko časa bodo te še na zalogi.

Darilne kartice bodo sicer še vedno obstajale, saj jih Sony namerava nadomestiti s takšnimi, ki na sebi nosijo določeno vrednost evrov, te pa boste nato znotraj digitalne trgovine vnovčili za nakup iger in naročnin. Uporabniki bodo sicer zdaj morali storiti še en dodaten korak pri pridobivanju naročnine, vendar pa bo to očitno postalo neko nujno zlo.

Poteza je sicer dokaj logična, saj žongliranje predplačniških kartic za tri različne naročnine doda k zmedi, še posebej če zraven prištejete dejstvo, da vsaka država po svetu drži svoje verzije valut in omejitve, kjer lahko določene kartice vnovčiš samo v specifični državi. A hkrati to pomeni, da teh naročnin ne bo več tako enostavno in poceni kupovati iz strani preprodajalcev ključev, kar bo storitev zagotovo zamerilo marsikomu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime