Kripto rudarji na veliko odprodajajo svoje grafične kartice

Trg kriptovalut je te dni divji in še bolj nepredvidljiv kot pa običajno. Bitcoin je zaradi trenutnih razmer po svetu začel padati navzdol in ljudje so v strahu pred recesijo začeli množično prodajati svoje digitalne žetone.

Težave so se začele pojavljati tudi pri kripto rudarjih, ki so preko množičnih kripto farm po cele dneve in noči kopali za Bitcoini in drugimi valutami, a elektrika ni več poceni, tako da nekatere kripto farme preprosto ne delajo več dobička. Zato niti ni presenetljivo, da se je na trgu začelo pojavljati čedalje več poceni grafičnih kartic, s katerimi zdaj bivši kripto rudarji poskušajo nadoknaditi izgubo oziroma izčrpati še zadnje evre, preden se za vedno poslovijo od kripto trga.

kripto

Največ takšnih prodajalcev se je pojavilo na Kitajskem in na spletni strani Xianyu, kitajski različici Ebayja, lahko najdemo cel kup grafičnih kartic 3060, 3070 in 3080, ki so zdaj odslužile svoj namen in se prodajajo po smešno nizkih cenah. RTX 3080 se je denimo prodal za 3.500 juanov, kar nanese slabih 500 €.

Nekateri preprodajalci so stopili še korak dlje in priredili prave spletne dražbe, v katerih se želijo čimprej znebiti svojih grafičnih zalog. Spletna stran TomsHardware poroča, da se na takšnih licitacijah grafične kartice RTX 3060 Ti prodajajo po ceni med 300 in 350 $, kar je močno pod tržno vrednostjo takšne kartice.

Situacija se bo začela seliti tudi k nam in na Bolhi že lahko najdemo prodajo razstavljenih kripto farm. Cene so seveda dobre, a nakupa trenutno ne priporočamo. Zavedati se je treba, da so te kartice obratovale po 24 ur na dan, 7 dni v tednu in so tako presneto izrabljene, tako da lahko po kakšnem mesecu obstanete z okvarjeno opeko, ki je nato samo še za v smeti, saj je garancija že davno izginila.

Za nakup se je tako bolje obrniti na nove izdelke, te rabljene zadeve pa se morda splača ogledati nekoliko kasneje, saj jim bo cena zagotovo padla še bolj navzdol. Prihaja namreč četrta generacija Nvidia RTX grafičnih kartic, prav tako pa bo Ethereum kmalu preklopil na Proof-of-Stake finančni model, ki bo kripto kopačem še bolj pristrigel krila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

5 KOMENTARJI

  1. Bil je že čas da poči!
    Prenapihnjeno balon namreč!
    Delanje denarja iz nič, ali pa delanje denarja iz denarja na golo zaupanje, je finančni zločin.
    Sicer pa je vsaj pri Bitcoin vse postajalo vedno bolj podobno piramidni shemi .
    Zares obogateli so le tisti med prvimi začetniki tega in poskrbeli so, da bo tako tudi ostalo !

  2. Upamo, da Bitcoin čimbolj pade, da ga kupimo čim več. Saj ga je samo 21 milijonov. Fiat denar je pa obsojen na propad, samo vprašanje časa je, ker ga tiskajo iz nič in neomejeno. To krizo ni povzročil Bitcoin ampak fiat denar.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime