Bitcoin se je danes za las izognil padcu pod vrednost 20k €

Kriptovalute so v zadnjih mesecih naletele na nekaj težkih časov. Vrednost najbolj popularnih kovancev tipa Bitcoin in Ethereum je začela padati marca, ko je bil en Bitcoin vreden nekaj več kot 42k €, a od takrat je njegova vrednost začela vztrajno padati. Prosti pad se je dna dotaknil danes, ko je vrednost enega Bitcoina padla na vsega 20,060.27 €, a se je kasneje malce popravila.

bitcoin

Kriptovalute so seveda znane po svoji nestabilnosti, a zadnji mesec je bil naporen tudi za vsega hudega vajene lastnike kripto žetonov. Nekega glavnega krivca za padec vrednosti seveda ni možno takoj odkriti, a zagotovo veliko vlogo igra recesija, ki je pri nekaterih lastnikih povzročila paniko, zaradi česar so mnogi začeli menjati svoje digitalno bogastvo za resnični denar.

Vse to je privedlo tudi do zmede na kripto menjalnicah. Celsius Network, ena največjih platform za kriptovalute, je zaradi ekstremnih pogojev na trgu za nekaj časa zamrznila dvige in transakcije kriptovalut, takrat pa je tudi njihov žeton CEL, ki je bil leto nazaj vreden skoraj 7 $, padel na vsega 21 centov.

Tudi Binance, ena največjih kripto menjalnic, je včeraj za nekaj časa zamrznila možnost dvigov kriptovalut. Direktor podjetja Changpeng Zhao je na Twitterju zapisal, da je razlog zamrznitve ena transakcija, ki se je nekje zataknila in zaradi tega povzročala težave pri trgovanju. Zamrznitev bi morala trajati pol ure, a je v resnici trajala dve uri in pol, a še zdaj ne omogoča dviga Bitcoinov, saj trenutno procesirajo vse prošnje, ki so nastale med zamrznitvijo, tako da bodo novi dvigi za zdaj onemogočeni.

Spletna stran CoinTelegraph poroča, da je krivec za padec vrednosti tudi dejstvo, da starejše postaje za kopanje kriptovalut niso več profitabilne. Novejše postaje sicer lahko še vedno prinašajo dobiček, a tudi tem grozi minus, če vrednost Bitcoina pade pod vrednost 21k €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime