Španski Twitch streamer porušil rekord istočasnih gledalcev

Ko se pogovarjamo o streamerskih zvezdah nam največkrat na ustnice pridejo imena kot so Ninja, Asmongold ter xQc in čeprav so to res velika imena, med najbolj popularnimi kanali najdemo tudi ljudi, za katere bržda niste nikoli slišali. Govorimo namreč o špansko govorečih streamerjih, ki niso neka manjšina, ampak pravi titani, enemu izmed njih z imenom Ibai pa je nedavno uspelo celo zrušiti rekord Twitcha.

Ibai Llanos Garatea je postal znan zaradi svoje komentatorske vsebine in v preteklosti je ustvarjal vsebimo za G2 Esports, na Twitchu pa je enostavno eksplodiral. Njegov največji uspeh se je zgodil maja 2021, ko je organiziral svoj prvi boksarski dogodek, takrat pa so se pred kamerami v ringu spopadli največji španski vplivneži. Strežniki Twitcha so takrat pošteno sopihali in dogodek si je takrat istočasno ogledalo 1,5 milijona gledalcev.

Dobro leto kasneje se je Ibai odločil izpeljati nadaljevanje dogodka, ki mu je nadel ime La Velada Del Año II in ta je po popularnosti presenetil tudi sam Twitch. Na stream se je namreč naenkrat zgnetlo kar 3,3 milijona gledalcev, kar je v istočasni gledanosti absolutni rekord. 27-letni Španec je s tem dosežkom dobesedno porušil prejšnji rekord, ki je znašal 2,5 milijona istočasnih gledalcev, zanimivo pa je, da je tudi tega držal španski streamer z imenom TheGrefg.

Ibai je tekom dogodka pridobil tudi 400k novih sledilcev, s tem pa je prehitel streamerja xQc-ja in Tfue-ja ter tako skočil na 4. mesto. Na Twitchu med prvih 5 zdaj najdemo kar 3 Špance, a na vrhu je še vedno Ninja, ki drži kar 18 milijonov zasledovalcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime