TV serija Horizon bo nosila naslov Horizon 2074

Sony pospešeno seli svoje igričarske licence na televizijska in kino platna, v naslednjih letih pa se bo pošteno osredotočil predvsem na zabavo preko pretočnih servisih. Na domačih sprejemnikih bomo tako lahko spremljali serijo God of War, v kinih pa, in ta je dokaj bizarna, Gran Turismo. Dirkaška serija bo sledila življenju igralca, ki je preko Gran Turisma zmagal več turnirjev, nato pa se je začel ukvarjati z dirkanjem v resničnem življenju. Film bo režiral Neill Blomkamp, v kinodvoranah pa ga bomo gledali 11. avgusta 2023.

Preporod v televizijske vode bo doživela tudi igra Horizon, ki jo je spočel razvijalec Guerrilla Games, do sedaj pa smo dobili dva dela: Zero Dawn in Forbidden West. Ta projekt še ni uradno potrjen, a dobro znani novinar Jeff Grubb je izbrskal spletno stran Directors Guild of Ontario, tam pa je film tudi uradno zapisan pod imenom Horizon 2074, med drugim pa lahko vidimo tudi nekatera imena, ki bodo plodno sodelovala pri stvaritvi filma.

Ime 2074 verjetno namiguje na letnico dogajanja, kar hkrati pomeni, da se zna serija odvijati v dveh časovnih obdobjih. Zgodba iger se namreč dogaja tisoč let v prihodnosti, ko so svet prevzele robotske živali, proti njim pa se borijo posamezna plemena ljudi, ki so tehnološko ostala daleč zadaj. A ta robotska favna ni naključna, saj je posledica nespameti človeške civilizacije, ki je leta 2066 pri obravnavanju umetne inteligence storila usodno napako, to pa je na koncu pripeljalo do apokaliptičnih posledic. Horizon 2074 zna tako spremljati dogodke pred in po apokalipsi, kar lahko izvrže izjemno zanimiv scenarij.

Kakih dodatnih informacij zaenkrat ni na voljo, bi pa naj Horizon 2074 izšel na Netflixu. Zdaj lahko samo še čakamo na Sonyjevo uradno potrditev projekta in nemara tudi kak dražilnik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime