Nova Denuvo zaščita bo zdaj bolje varovala DLC-je in mikrotransakcije

Protipiratska zaščita Denuvo je še danes strah in trepet vseh spletnih gusarjev, saj sorazmerno dobro ščiti vse novejše PC igre vsaj tistih prvih 14 dni, ko je prodaja največja in si založniki obetajo največje dobičke. Pirati sicer sčasoma vedno nekako odkrijejo luknjo in zaščito zlomijo, a s tem še vedno niso zmagali, saj igre nato večkrat dobijo večje in manjše posodobitve, te pa zopet ščiti nova verzija Denuva, tako da morajo krekerji vsakič na novo pregledovati kodo in iskati morebitne nove luknje.

Podjetje Irdeto je zdaj napovedalo novo fazo boja proti piratom, saj so že razvili novo verzijo svoje zaščite Denuvo SecureDLC, ta pa bo ščitila dodatno vsebino vsake igre, ki to v obliki DLC-jev doda ob izidu igre ali pa nekoliko kasneje.

Dosedanja zaščita ta vsebine je bila namreč praktično neobstoječa, saj jo je zlomil lahko vsak, ki si je snel datoteke CreamAPI in spremenil nekaj vrednosti v Beležnici. Uporabniki so tako lahko brez plačila odklenili cel kup dodatne vsebine, ki je segala od manjših bombončkov za prednaročnike do celo večjih vsebinskih razširitev, ki so originalni kampanji dodale nekaj ur igranja.

Vse to naj bi bilo zdaj bolje zaščiteno in glede na uradno najavo, nekatere igre to zaščito že vsebujejo in očitno ne bo omejena samo na Steam ampak tudi na druge digitalne trgovine. Novica prihaja ravno ob času, ko je Ubisoft najavil izklop nekaterih svojih strežnikov za verifikacijo DLC-jev, zaradi česar bodo ti postali neigralni.

SecureDLC zaradi tega vzbuja nove skrbi glede ohranjanja obstoječih iger in zadeva bo zagotovo s sabo prinesla nekaj porodnih krčev, ki jih je imel tudi osnovni Denuvo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime