Silent Hill 2 je po dveh desetletjih končno dobil popravljen zvok

Silent Hill 2 danes šteje že kar 21 let, kljub svoji starosti pa igralci kar nočejo pozabiti na ta igričarski biser, v katerega je ob izidu verjelo bolj malo igralcev, vključno z založnikom Konamijem. Vendar pa je igra na račun svoje turobne atmosfere in srhljivosti prestala test časa, zdaj pa se je skupnost odločila zadevo tudi malce predelati in jo bolje optimizirati za sodobne PC-je.

O projektu Silent Hill 2: Enhanced Edition smo že pisali, prostovoljna ekipa kovačev kode pa je nedavno izdala verzijo modifikacije 2.0, ki odpravi kar nekaj dodatnih zamer originalnega izida na PC-ju. Ta je namreč imel na začetku kar nekaj težav, saj so manjkali razni grafični učinki, težave pa so se tikale tudi optimizacije, ki je skladno s časom postajala še hujša. Največ težav je od vedno povzročal zvok, ki je bil tudi razlog za redno rušenje igre. Modderji so tako skoraj popolnoma na novo prepisali pogon zvoka, saj se je ta prej zanašal na delovanje samo ene sredice procesorja, to pa je sčasoma obremenil na 100 %, dokler se igra ni obesila in na koncu zrušila.

Silent Hill 2: Enhanced Edition to težavo odpravi, verzija 2.0 pa ni samo popravila zvoka, ampak je tudi izboljšala vmesne sekvence in dodala možnost inštalacijskega programa, tako da je namestitev modifikacije zdaj samo stvar nekaj klikov. Prenesete si jo lahko tule.

Na koncu ostane samo še en problem, ki ga modderji ne bodo mogli odpraviti: kje igro sploh pridobiti? Silent Hill 2 se namreč zaradi nekega nepojasnjenega razloga ne prodaja v nobeni digitalni trgovini in na legalen način lahko do njega pridete samo preko nakupa fizičnih kopij, ki pa jih za PC ni ravno lahko izvohati.

Morda se Konami sčasoma spametuje in končno igro pošlje v digitalne štacune, že dolgo pa se govori o polni predelavi, za katero naj bi poskrbel razvijalec Bloober Team.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime